Oppdateres!

Johannes Thingnes Bø har vist enestående form i sesongåpningen. Med seieren på søndagens jaktstart har han nå vært på toppen av podiumet i seks av syv renn denne sesongen (inkludert to stafetter).

– Han er utrolig sterk denne sesongen. Det er bare å ta av seg hatten, sa NRKs skiskytingsekspert Synnøve Solemdal.

Thingnes Bø skjøt 18 treff på jaktstarten og i sporet er det ingen som kan ta han i den formen han er i for øyeblikket. Sturla Holm Lægreid (25) var likevel nærmest og kom i mål 48 sekunder bak Thingnes Bø.

– Per nå er han best i verden, suverent. Det må vi andre bare akseptere, sa Holm Lægreid til NRK etter løpet.

DOBBELT NORSK: Sturla Holm Lægreid tok annenplassen bak Johannes Thingnes Bø (med ryggen mot kamera). Foto: Andreas Schaad / AP

Da Thingnes Bø og familien flyttet til Kongsvinger i fjor kjøpte han seg sin egen rulleski-mølle. I en sak fra TV 2 fikk de vite fra firmaet som produserer disse møllene at prisen ligger på cirka 1,5 millioner svenske kroner.

I november fortalte skiskytteren til TV 2 om hvor mye han har gått på «million-møllen» før sesongen begynte.

Til NRK forteller han etter løpet at han tror møllen er mye av grunnen til at han har forbedret langrennstidene fra forrige sesong.

– Jeg tror treningen på møllen har hatt effekt. Den største forskjellen er at jeg holder ut i løpene bedre. Jeg ser på min egen teknikk at når jeg begynner å bli sliten så klarer jeg å stå bedre i de riktige posisjonene, da skaper jeg fart, sa Thingnes Bø etter søndagens seier.

PRESS: Johannes Thingnes bø synes det kan være vanskelig når han leder for mye. Foto: Andreas Schaad / AP

Etter seieren på sprinten på fredag hadde han hele 43 sekunder ned til franske Emilien Jacquelin, som gikk ut som nummer to. Thingnes Bø forteller at den store ledelsen er utfordrende.

– Det er vanskelig rett og slett, det er jo derfor jeg ikke klarer å skyte fullt heller, for det presset kjenner man, sa Thingnes Bø til NRK etter rennet.