Etter det VG erfarer er Vålerenga enig med den australske klubben om et lån med opsjon på kjøp.

Senere onsdag bekrefter VIF avtalen på sine nettsider.

Layouni har de siste dagene vært fraværende fra Oslo-klubbens treninger, etter at Vålerenga skal ha avslått et bud fra den kypriotiske klubben Pafos.

– Jeg vet ikke hva status er med Amor akkurat nå, men jeg tror ikke han er Vålerenga-spiller i hvert fall, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Har han spilt sin siste kamp for Vålerenga?

– Det regner jeg med. Men du må snakke med Joacim Jonsson (VIF-sportssjef) om dette.

Vingen har ikke uttalt seg om fraværet og spekulasjonene de siste dagene før nå. I et TV 2-intervju, publisert onsdag, reagerer han sterkt på tidligere en sak i Dagsavisen hvor Fagermo siteres på følgende:

– Det å ikke møte opp på jobb fordi du er misfornøyd med at en overgang ikke gikk i orden, må jeg si er både overraskende og uakseptabelt overfor oss som arbeidsgiver. Og ikke minst for en spillergruppe og klubb som sammen skal slåss for Vålerenga.

– At han går ut og sier det, var dråpen for meg. Da sa jeg at jeg vet ikke hvordan jeg kan komme tilbake til Vålerenga og ha han som trener igjen, sier Layouni til TV 2 onsdag.

Overfor kanalen opplyser kantspilleren at han nylig har blitt far, og at det var derfor han var borte fra treninger forrige uke.

– Jeg har blitt fremstilt som en jævla idiot i Norge. Det er idioti å nekte å trene fordi man vil vekk, men jeg har ikke gjort det. Kona mi var gravid. I går fikk jeg en datter. Det er ikke noe jeg finner på. Det er dette som er sannheten om hvorfor jeg ikke har vært på treninger.

TV 2 spør VIF-treneren om han synes om Layounis exit.

– Det er vel å prøve å forsvare seg da, fra det han har gjort, for å prøve å renvaske seg litt. Men det er veldig vanskelig det når vi sitter med meldinger og bevis på at situasjonen ikke er i nærheten av sånn. Det sier seg selv at når du bor i Oslo, da kan du føde i Oslo. Jeg vet ikke om han har blitt pappa ennå heller. Jeg har sendt melding, men han har ikke svart meg.

KRITISERES: Amor Layouni går hardt ut mot Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tirsdag ble svensktuniseren oppført som solgt til australske Western Sydney Wanderers i NFFs overgangsregister.

Verken Vålerenga eller den australske klubben har omtalt overgangen på sine nettsider. Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra VIFs sportssjef Joacim Jonsson tirsdag.

– Amor Layouni er absolutt ikke blitt solgt til Sydney eller noen annen klubb. Han har en gyldig avtale med Vålerenga frem til 31.12.23. Akkurat nå befinner han seg i Sverige av personlige årsaker, skrev Layounis agent Michael Kallbäck i en SMS til VG tirsdag.

Overgangsansvarlig i NFF, Kristian Skjennum, sa følgende til VG:

– Vi registrerer ikke en overgang før det er gitt en godkjennelse fra den norske klubben. Jeg kan ikke gi noen flere detaljer enn det. Papirene skal være godkjent av klubben, sier han til VG.

Og ifølge opplysninger kommer Layouni altså ikke til å være en del av Vålerenga-laget denne våren – og det er ifølge VGs informasjon svært usannsynlig at han spiller for Vålerenga igjen.

Det var rett før det internasjonale overgangsvinduet stengte at Amor Layouni uteble fra Vålerengas trening. Det skjedde etter at hovedstadsklubben avslo et tilbud på kantspilleren fra den kypriotiske klubben Pafos, ifølge TV 2.