Det kom fram i et planleggingsmøte i dag mellom klubben og den tidligere assistenttreneren i Sør-Trøndelag tingrett.

Karl Oskar Emberland mener han har krav på 1 - 1,4 millioner kroner som en sluttpakke - noe som tilsvarer lønn frem til sommeren - og har stevnet klubben.

Eirik Hornelands assistent i RBK fikk i juli i fjor beskjed om å ta seg fri ut året med full lønn.

– Han har blitt fratatt arbeidsplikten selv om han ønsker å jobbe. I praksis har de sagt ham opp for å unngå å etterbetale lønnen han har krav på, sa Emberlands advokat Mette Yvonne Larsen til VG da stevningen ble kjent i februar.

Ønsker ikke rettsmegling

I det forberedende møtet i dag gjorde Rosenborgs advokat Marianne Kartum det klart at klubben ikke ønsker noen rettsmegling.

– Mine klienter opprettholder det. Det er gjort en grundig vurdering. Skulle det endre seg på noe tidspunkt så vil vi komme tilbake til det, sa Kartum.

– Hvorfor vil man ikke snakke om en løsning? Hvorfor vil ikke Rosenborg møte til rettsmegling, undret Emberlands advokat, Mette Yvonne Larsen.

– Utgangspunktet er at man må ha noe å gi hvis man skal møte til rettsmegling. En reell tro på å nå en løsning og noe å legge på bordet. I denne saken her er ikke det tilfelle. Da vil det å si ja til en rettsmegling ikke være riktig når man ikke har noe å tilby. Det er bakgrunnen, svarte Kartum.

Dermed skal partene møtes til hovedforhandling 8. juni for å diskutere det som Emberlands side mener er en uberettiget oppsigelse. Det er satt av to dager til rettssaken.

Rosenborg har tidligere avvist kravet fra Emberland.