– Hvis prestasjonen er like god som mot Start, er fremtiden lys, lover trener Steffen Landro overfor Aftenbladet, og minner om at Lillestrøm stod med fem poeng etter sju kamper i fjor og rykket opp.

Midtbanesjef Adnan Hadzic er enig med treneren.

– I første omgang mot Start var vi på et nivå jeg ikke har vært borti her siden jeg kom tidlig i forrige sesong, men det er viktig at vi ikke gjør noe dumt i Fredrikstad, det er viktig at vi klarer å snu den svake bortetrenden, sier Hadzic.

Elendig bortestatistikk

Én seier av 15 mulige i hele 2020-sesongen er lite å slå i bordet med for et lag som har ambisjoner om topp tre, og som i tillegg blir utfordret av rivalen på Jæren som slo Ranheim hele 5–2 onsdag kveld.

– Vi må finne ut hva som funker borte, tilføyer midtbanespilleren.

Treneren stoler på grunnspillet.

– Vi har gått gjennom kampen mot Start flere ganger, i ettertid vil jeg påstå at prestasjonen var enda bedre enn jeg kjente like etterpå da vi var så skuffet over resultatet, sier Landro.

– Vi vet at vi møter et lag som er stinn av selvtillit, kanskje det laget som har størst tro på seg selv av alle i Obosligaen akkurat nå.

Fredrikstad har rundjult elitelag

– Fredrikstad har rundjult flere motstandere fra eliteserien i oppkjøringen, men det endrer ikke min og vår innstilling, sier treneren.

Aristokraten fra plankebyne har blant annet slått Mjøndalen 4–1 og Strømsgodset 6–1 før seriestart.

– Vi tar ingen forholdsregler, men opptrer på vår måte, akkurat som mot Start der vi var bra i høyt press og i lavt press, forklarer Landro.

– Du snakker hele tiden om prestasjoner, men hva hjelper det med gode prestasjoner hvis poengene uteblir?

– Jeg sier at vi ønkser en like god prestasjon som i åpningskampen mot Start, og selvfølgelig er ingen ting bedre enn om prestasjon fører til at vi vinner i Fredrikstad.

– Poenget mitt er at det ikke er grunn til panikk om vi skulle tape to på rad i åpningen hvis vi fortsetter å prestere. Da kommer poengene, understreker Sandnes Ulfs trener.

Fredrikstad åpnet med knallsterk seier mot Åsane på Myrdal stadion. Laget føk ut av startblokkene, ledet 2–0, ga fra seg til 2–2, men tidligere Viking-spiller og nå FFK-trener, Bjørn Johansen, beordret laget i nye angrep og ble belønnet med 3–2.

Nøkkelspiller er ute

Sandnes Ulf må fortsatt unnvære den stødige og rutinerte forsvarsspilleren Jørgen Olsen Øveraas. Han fikk et slag i hodet under siste trening før kampen mot Start og forteller at han fortsatt ikke kan delta helt og fullt på treningene.

Steffen Landro vil heller ikke starte med nykommerne Michael Baidoo som kom fra Jerv forrige uke, eller Horenus Tadesse som kom fra Kristiansund samtidig.

– De trenger mer tid for å bli kjent med vår spillemåte, forklarer Landro.

Sandnes Ulf (3–5–2): Aslak Falch - Ståle Sæthre, Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem - Fredrik Mani Pålerud, Jostein Ekeland, Adnan Hadzic, Johannes Hummelvoll-Nunez, Ári Mohr Jónsson - Erlend Hustad, Mathias Bringaker.