Jesper Lundin (19) fra BUL Tromsø tok gull i terrengløp i junior-NM lørdag.

– Vi er en fem-seks løpere som er ganske jevne, så jeg forventet en jevn kamp mellom oss. Planen var å være iskald den første kilometeren, for så å se hva jeg hadde å gå med på den siste. Jeg rykket i en motbakke på den siste runde, fikk en luke på 20–30 meter og det holdt inn, oppsummerer Lundin, som kan fortelle om ufyselig høstvær i Bergen.

– Det var pissregn og kraftig vind, men det stopper ikke en tromsøværing som har trent i regn i hele sommer, sier 19-åringen, som har markert seg også på friidrettsbanen i årete sesong, blant annet med sølvpå 3000 meter hinder i junior-NM i sommer.

– Jeg er en veldig allsidig løper. Jeg løper alt på bane, hinder og litt skyrace. Da var det naturlig å prøve seg også på terrengløp, sier Lundin, som vil fortsette å prioritere allsidigheten i hvert fall en stund til.

– Per nå så løper jeg det jeg har lyst til , og er med på de konkurransene der jeg tror jeg kan hevde meg. Men på sikt kan jeg jo ikke drive med alt, så på et tidspunkt må jeg spisse det, sier BUL Tromsø-løperen, som neste helg deltar i et nytt NM i terrengløp.

Da er det terrengløp i lang løype, og mesterskapet arrangeres i Frognerparken i Oslo.

– Det blir punktum for sesongen. Jeg kjenner jeg er sliten etter en lang sesong, avslutter Jesper Lundin.

Gullmedaljen var den første for BUL Tromsø i et mesterskap i terrengløp noensinne.