Ranheim – Grorud 1–0 (0–0): De hadde absolutt mulighetene til å avgjøre mye tidligere, Ranheim. Men både stolpetreff og gode keeper-prestasjoner gjorde at stillingen var 0 − 0 da kampuret bikket 90 minutter.

Men nærmest ut fra intet dukket innbytter Filip Brattbakk opp med en drømmescoring. Attpåtil i debuten hans ble han matchvinner i serieåpningen. En perfekt dag for 21-åringen.

– Da den gikk inn ble jeg så jævlig glad at jeg bare sprang. Jeg tror jeg roper «ja! ja!» og ser at lagkompisene mine kommer. Et deilig øyeblikk, gliser Brattbakk i pressesonen etter kampen.

Ufattelig bom

Kampen var ikke mer enn fire minutter gammel da Grorud fikk en eventyrlig mulighet til å ryste hjemmelaget, etter en gavepakke av de sjeldne fra Sivert Solli.

Solli førte ballen dypt nede på sin høyrekant, før han bestemte seg for å sende en pasning til egen keeper. Pasningen var altfor svak, og ble enkelt snappet opp av gjestenes spiss Oscar Aga.

Han fikk gå og gå helt til han omtrent hadde lukten av mål i neseborene, men klarte på utrolig vis å sende ballen like utenfor fra seks meter alene med keeper. Ranheim kunne prise seg lykkelige for at de ikke lå under.

Superredning av keeperdebutant

Og det var faktisk Grorud som var nærmest scoring i første halvdel av 1. omgang. Ranheim hadde mest ball, men Grorud hadde de største sjansene. Gultrøyene hadde en stor mulighet også etter 20 minutter.

Da timet RIL-midtstopper Christian Eggen Rismark en høy ball dårlig og endte med å heade bakover mot eget mål. Den fikk Groruds Preben Mankowitz tak i, som tok et par touch før han lekkert lobbet ballen videre til Oscar Aga.

Aga kom i stor fart mot mål og skjøt det han hadde i støvlene mot nærmeste hjørne. Kun en fantastisk enhåndsredning fra nyervervelsen Nicklas Frenderup bakerst for Ranheim hindret baklengs.

BAKOVER: En dårlig heading fra Christian Eggen Rismark skapte nesten baklengsmål for Ranheim. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Solli i stolpen

Men med ni minutter igjen å spille skulle også Ranheim komme farlig nære å få sin første scoring i årets sesong. Langt ute på venstrekanten fikk Ruben Alte ballen og klinket til inn i Grorud-feltet.

Omtrent på straffemerket ventet Sivert Solli, som fikk kula perfekt på pannebrasken. Til tross for å ikke være alt for kjent for sin luftstyrke fikk høyrekanten til en god heading mot lengste hjørne.

Ballen gikk klink i stolpen og ut igjen. Vertenes største mulighet hittil i kampen.

Dermed gikk lagene til garderobene på stillingen 0–0.

– Jeg synes vi er best under hele kampen. Vi styrer og spiller solid mot et lag som er her først og fremst for å få ett poeng, sier RIL-trener Svein Maalen etter kampen.

VISTE SEG FREM: Sivert Solli markerte seg med både positivt og negativt fortegn mot Grorud lørdag. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Nære drømmestart

I andre omgang gikk Ranheim tøft ut av startblokkene, og det holdt på å betale seg tidlig. Allerede etter to minutter var igjen Sivert Solli bare marginer unna å bli målscorer, da han skjøt mot nærmeste hjørne fra kloss hold.

Skuddet ble reddet og slått til corner av Grorud-målvakt Mats Viken. På det påfølgende hjørnesparket fikk Eggen Rismark gå opp helt upresset og heade mot mål, men forsøket gikk rett på Viken.

RIL-presset skulle fortsette. Etter 52 minutter leverte Solli et dårlig innlegg som gikk over hele boksen og havnet hos Erik Tønne på motsatt kant.

Hans innlegg langs bakken var bedre og gikk rett på høyrefoten til Vegard Erlien. På første touch styrte han ballen mot krysset, men keeper fikk akkurat opp neven og fikk slått ut til corner.

PÅ HODET: Christian Eggen Rismark kunne fint ha sendt Ranheim i føringen etter et hjørnespark. Isteden gikk headingen midt på keeper. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Øl-mangel høstet applaus

Men etterhvert som omgangen ble eldre døde noe av Ranheim-trykket. Ballen gikk litt saktere og det gikk lengre og lengre mellom hver mulighet. Til publikums store fortvilelse. Det var et oppgitt publikum på Extra Arena.

Kvarteret før slutt skulle det likevel runge applaus ut over banen. Det var fordi speaker kunne melde om at Corner ikke holdt åpent etter kampslutt. Grunnen?

De var tomme for øl.

Brattbakk-jubel

Men så, mens omtrent alle de 600 på stadion hadde konstatert at her kom det til å ende med U, dukket en 21-åring med mål i blodet opp.

En lang ball ble slått opp på innbytter Filip Brattbakk på topp for Ranheim. På en eller annen måte klarte han å heade ballen til seg selv, vende bort Grorud-stopperen og vipps var han alene med keeper.

Fra åtte meter bredsidet han ballen enkelt i hjørnet, til ellevill jubel. Ett minutt på overtid hadde Brattbakk sikret seieren for Ranheim.

– Jeg har det kjempedeilig akkurat nå. Å score det første målet mitt i debuten er dritdeilig, sier matchvinneren til Adressa.

– Kan du ta oss gjennom målet ditt?

– Jeg husker det litt dårlig. Men jeg mener at det var en duell og jeg hopper opp for å legge den igjen til Micke (Michael Karlsen). Men isteden faller den perfekt til meg. Da tenker jeg at her er det bare å treffe mål, og jeg setter den i hjørnet. Et fint mål, gliser Brattbakk.

– Var det meningen å heade ballen ned til deg selv?

– Vi kan godt si det var planen!

Også Ranheim-trener Svein Maalen var et vandrende smil etter tre poeng i årets første kamp.

– Utrolig deilig. Dette er nesten enda deiligere enn å vinne 4 – 0. En bra følelse, sier Maalen etter kampslutt.

Neste mulighet for laget fra Fjæra er allerede på onsdag. De reiser de til Jæren for å møte nyopprykkede Bryne.