BRYNE: Onsdag kveld kan 600 Bryne-supportere endelig ta plass på tribunen for å se sitt lag kjempe om poeng i 1. divisjon igjen.

Etter fire sesonger på nivå tre er det en gjeng sultne spillere som håper Ranheim skal få kjenne på den jærske sulten og revansjelysten etter 1–2-tapet for Aalesund i serieåpningen.

– Vi skulle minst hatt ett poeng borte mot Aalesund, men etter pause ble vi feige i måten vi spiller. Vi er veldig revansjesugne, bekrefter angriperen Joacim Holtan overfor Aftenbladet.

Vant alle hjemme i fjor

I fjor scoret han 15 mål på 17 kamper da Bryne endelig fikk full klaff og feide igjennom 2. divisjon i suveren stil. Det var ikke bare opprykket som var av den overbevisende sorten, laget vant samtlige 10 kamper på hjemmebane og naturgraset gjennom den spesielle sesongen som ble avsluttet med et opprykkssluttspill.

De betyr at Bryne igjen har blitt herrer i eget hus. Samtidig er Joacim Holtan klar over at 2020 er historie - og at det er helt andre forutsetninger og motstand som venter i 1. divisjon. Han er likevel sikker på at prestasjonen, spesielt før pause mot Aalesund, har gitt en form for bekreftelse.

– Vi spillere fikk bekreftelsen på at vi kan sparke bra fra oss allerede i oppkjøringen. Vi vet vi har det inne. De som ser på fikk kanskje bekreftelsen mot Aalesund.

Bryne og Meinhard Olsen fikk ikke poeng med seg fra Aalesund. Joacim Holtan mener de ble feige etter pause. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– De 10 seirene på hjemmebane i fjor oss en boost og selvtillit. Vi vet vi er sterke hjemme og at vi har arbeidsjern over alt på banen. Det er den indre, jærske drivkraften. En kraft jeg også har og som gjorde at jeg ble hentet hit, legger Holtan til.

Har tatt nivåene - har mer inne

Den tidligere Mandalskameratene-spissen var på prøvespill i Viking, Start, Sogndal og Kongsvinger før han signerte 3-årskontrakten med Bryne før 2020-sesongen. Da hadde 22-åringen banket inn mål for sørlandsklubben i 3. divisjon.

Han har bevist at han holder et høyt nivå i 3. og 2. divisjon. Planen er å utvikle seg og ta nye steg oppover karrieremessig. Det kan skje dersom han fortsetter i samme stil i som i fjor.

Holtan har ikke satt seg noe konkret mål om antall scoringer eller målgivende, men sier at han satser på et tosifret antall mål.

– Må få betalt

– Jeg har veldig mye inne. Men nå handler det om å ta de første poengene. Det nytter ikke å spille god fotball hvis du ligger sist på tabellen. Det er poengene som vekter prestasjonene og som gjør at du får betalt for den harde jobben.

– Oppgjøret mot Ranheim blir tøft. Det er to sterke lag som møtes, men det er uten tvil en fordel for oss at vi spiller på naturgras, legger Holtan til før Bryne endelig kan glemme fire år i skyggenes dal og starte jobben med etablere seg på nest øverste nivå igjen.

Bryne har ikke tapt på hjemmebane siden Moss vant 1–0 der 22. september i 2019. Ranheim vant 1–0 mot Grorud etter en scoring på overtid i serieåpningen.