– Vi var alle veldig nedbrutt etter kampen mot City (1–4-tap i seriefinalen sist onsdag), men vi brukte sinnet og skuffelsen til å bli bedre i dag. Vi kan tape kamper, men måten vi tapte på... Vi var ikke oss selv og spilte ikke vårt spill. Vi ville vise en annen side av oss selv, sier Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

Og det var en kontant 1–0-scoring fra den norske kapteinen. Pasningen fra Granit Xhaka fant Ødegaard med mye rom, på direkten banket han ballen via tverrliggeren og inn.

Chelsea-målvakt Kepa fikk fingrene på den, men akkurat ikke nok til å hindre norsk scoring.

– Den mannen har vært fundamental for alt det gode vi har sett av Arsenal i år, kommenterte tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Se begge målene her:

Arsenal er tilbake på tabelltoppen, to poeng foran Manchester City, men med to kamper mer spilt.

I feiringen etter perlemålet løftet Ødegaard frem emblemet på skjorta. Oppturen virket ekstra viktig etter en rekke nesestyvere de siste rundene. «Oh, Odegaard», sang feststemte Arsenal-fans.

– Jeg prøvde å hjelpe laget. I år har jeg scoret flere mål. Det handler om å være i de riktige områdene, og da er det enklere, sier nordmannen videre.

Og de skulle få mer å juble for. Nok en gang fikk Ødegaard avslutte med første berøring, nok en gang med venstrefoten etter en pasning fra Xhaka.

Denne gangen etter å ha sneket seg inn i feltet. Avslutningen, nok en gang kontant. Fansens hyllest, enda mer høylytt enn ved 1–0.

Det var hans fjerde mål på de fire siste kampene, hans 14. totalt for sesongen. Den eneste midtbanespilleren som har scoret mer for Arsenal i en PL-sesong er Cesc Fàbregas. Han scoret 15 i 2009/10-sesongen.

Tallenes tale om Martin Ødegaards kamp mot Chelsea. Foto: Sofascore

3–0 kom like etter, da Gabriel Jesus banket inn en retur etter litt kaos i Chelseas målgård.

Chelsea hang på sin side virkelig ikke sammen. For første gang på 30 år står de med seks strake tap.

– Dette er noe av det dårligste og mest kjønnsløse, mest parodiske forsvarsspillet jeg har sett av et lag med x antall spillere som skal være et lag som skal kjempe om Champions League. Det er så tvers gjennom råttent, freser Ståle Solbakken i Viaplays pausestudio.

– Chelsea i dag er noe av det verste jeg har sett i Premier Leagues historie, sier Solbakken.

Etter pause reduserte Noni Madueke for gjestene, men det ble med trøstemålet.

Hjemmelaget har hatt en tøff periode rent resultatmessig den siste tiden. De gikk inn i april med åtte poengs ledelse på Manchester City, men før kampen mot Chelsea hadde de kun tre poeng på de siste fire kampene.

Spesielt 1–4-nederlaget mot nettopp Manchester City i seriefinalen forrige onsdag virket å være siste spiker i tittelkista til Mikel Artetas menn.

Det ble imidlertid en solid opptur for rødtrøyene i Nord-London tirsdag kveld.