Styreleder Ivar Koteng er imidlertid krystallklar på at Rosenborg fortsatt vil stemme for boikott, under det ekstraordinære forbundstinget 20. juni.

- Vi forholder oss til årsmøtets klare mandat, og stemmer for boikott, sier Koteng til Adresseavisen.

Møtte pressen fredag

Tirsdag denne uka presenterte Qatar-utvalget sin rapport for fotballpresident Terje Svendsen.

Utvalget ble opprettet etter NFFs forbundsting i mars, for å gå «Qatar-saken» etter i sømmene.

En rekke klubber og supportere har vært tydelige på at Norge må boikotte VM, på grunn av både menneskerettighetsspørsmål og forholdene til arbeiderne på VM-anleggene.

Årsmøtet 4. mars

Blant disse klubbene er Rosenborg, som 4. mars innstilte på boikott under årsmøtet.

Styret ønsket ikke boikott, men ble overstemt av medlemmene.

Nå skal saken opp i et digitalt, ekstraordinært forbundsting den 20. juni.

Fredag kommenterte NFF rapporten til Qatar-utvalget. Der er beskjeden at verken utvalget eller NFF vil innstille på noen boikott.

- Rapporten fra Qatar-utvalget anbefaler at boikott ikke er rett virkemiddel, og den er godt argumentert, mente fotballpresident Svendsen under en pressekonferanse.

Konklusjonen er i stedet en oppfordring til å følge med på og rapportere inn hvordan fremmedarbeidere behandles fram til VM i november 2021.

– Ikke nye momenter

I argumentasjonsrekka til NFF er også økonomi en del av bildet. NFF anslår å tape mellom 170 og 205 millioner ved en boikott.

I Trondheim følger RBKs styreleder Ivar Koteng saken. Han er tydelig på at klubben er lojal til beslutningen som ble tatt i mars.

- Vi ser heller ikke at det har kommet inn så mange nye momenter i argumentene som går mot en boikott. Og holder oss lojalt til vedtaket fra årsmøtet, sier han.

Dette betyr at RBK stemmer for boikott under tinget 20. juni.