Rothmann hentes på lån fra FC Nordsjælland ut året. En spiss som også kan bekle begge kantrollene.

– Jeg ble litt svett en halvtime her. Men nå er det faktisk i boks, sier TILs team manager Lars Petter Andressen til iTromsø ved 21.45-tiden.

20-åringen har hatt begrenset med spilletid i det som er Ulrik Yttergård Jenssens klubb gjennom sesongen, og de ser derfor for seg at han kan utvikle seg videre i Tromsø i 2021.

Samtidig er dette en spiller som Nordsjælland har stor tro på, og de har forlenget kontrakten med spilleren ett år til. Derfor jar TIL ikke kunnet sikre seg noen kjøpsopsjon på spissen.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam sier følgende på Nordsjællands sider:

– Behovet for spilletid på høyt nivå er det siste skritt for en ung spiller, før potensialet kan innfris. Og derfor skal Joachim forsøke å få mer kontinuerlig erfaring og spilletid på så høyt nivå som mulig. Det har han nå en mulighet for på det øverste nivå hos Tromsø, sier direktøren.

Gjennom hele deadline day satt TILs toppledelse i intensiv jobbing.

– Han har mange av de kvalitetene vi ser etter: En spiller med bra intensitet og fart, han truer rom og presser godt. I tillegg er han en god avslutter med begge bein.

Etter at nyheten om at Runar Espejord er ute i minst fire uker kom tirsdag ettermiddag, endret det klubbens prioriteringer. Espejord måtte ut etter bare halvtimen i serieåpningen mot Bodø/Glimt søndag.

TIL har Espejord på lån fram til sommeren fra Heerenveen.

– Dette lånet er helt uavhengig av hva som skjer med Runar. Forhåpentlig får han tid og ro til å bli bra. Og hvis det er mulig å få han videre, så kommer vi til å prøve på det, sier Andressen.

Travelt overgangsvindu

Ettersom det norske overgangsvinduet stenger onsdag kveld måtte TIL på jobb. Og da ble valget det samme som tidligere i uka. Klubben valgte å se til Danmark, i likhet med da TIL tirsdag signerte danske Felix Vrede Winther og Niklas Vesterlund. Førstnevnte fra danske Fremad Amager. Den siste fra svenske Trelleborg.

– Hat trick! sier Andressen om de tre danskene.

– Det har sammenheng med at det norske markedet er som det er. Prisene er vanvittig høye. Og selvfølgelig har vi en god link dit. «BV» (Bjørn Vidar Stenersen, fysisk trener) kjenner godt til mange av disse spillerne, sier Andressen.

Han forteller at TIL har sikret seg en god økonomisk avtale, der Nordsjælland betaler deler av Rothmanns lønn.

– Vi betaler vel cirka 70 og de 30 prosent, sier TILs team manager.

På toppen av dette signerte TIL den canadiske målvakten Simon Thomas.

Dermed har TIL lagt bak seg et hendelsesrikt overgangsvindu. De har hentet Casper Øyvann (TUIL), Isak Helstad Amundsen på lån (Bodø/Glimt), Moses Ebyiye (HamKam), Tomas Olai Totland (Sogndal), Runar Espejord på lån (Heerenveen).

Satser ungt

Nordsjælland drives på en litt annerledes måte enn andre klubber. Ulrik Yttergård Jenssens klubb har en snittalder på 21,3 år i snittalder på de 29 spillerne på det velkjente nettstedet Transfermarkt.

Klubben spiller pr. i dag i det danske sluttspillet. Men i den ordinære serien ble klubben nummer seks. Etter 22 kamper hadde klubben 29 poeng, ett poeng foran Sønderjyske, OB og AaB, og berget seg på den på måten å berge seg blant de seks øverste laget.

Så langt ligger klubben nest sist i sluttspillet, men det ser ut til at de ikke når europacup.

PS! TIL håper at Rothmann er på plass i Tromsø lørdag, mens Felix Winther og Niklas Vesterlund ventes å ankomme Nordens Paris fredag.