BODØ/GLIMT - RBK 2–2

Rosenborg: Åge Hareide gikk på banen med de samme elleve som startet andre omgang mot Viking, med håp om å få en tilsvarende sterk prestasjon. Den skulle ikke komme på Aspmyra.

RBK-forsvaret ble stirrende på ball da Botheim headet inn 1–0, og de helgule kunne scoret både to og tre før pause. RBK hang ikke med da hjemmelaget kombinerte i høyt tempo. Presset på midtbanen var ofte for svakt eller fraværende og Glimt briljerte tidvis med hurtig fremoverfotball på et nivå som RBK er langt unna.

RBK fikk en utligning nesten ut av intet etter godt oppbygd spill på venstresiden og et vakkert treff fra Holse. Fikk roet ned kampen litt og hadde sterkere defensiv kontroll frem til hvilen selv om Bodø/Glimt var klart best.

Rokerte på laget etter pause, da en god Molins ikke hadde mer å gi. Det forstyrret kampbildet enda mer i Rosenborgs disfavør. Skjelbred kom ikke skikkelig med som indreløper, mens Ceïde og Vecchia ble så godt som usynlige helt fremme.

Glimt fikk meget fortjent 2–1 etter en vakker oppbygging, hjemmelaget skapte sjanser en masse og burde ha punktert kampen i første del av andre omgang. Men en god André Hansen og litt flaks holdt unna for RBK.

To gode bytter av Hareide på tampen gjorde at RBK kjempet seg inn i kampen med stor aggressivitet, spesielt fra Tagseth. En fin pasning fra Skjelbred fant innbytter Wiedesheim-Paul på løp og et ufortjent uavgjort-resultat ble med hjem til Trondheim.

Se våre børskarakterer og vurderinger under:

André Hansen 6

Ikke mulighet til å ta Glimts to scoringer. Offensiv i stilen og hindret flere baklengsmål. RBKs bestemann.

Erlend Dahl Reitan 3

I kjempetrøbbel på begge Glimt-målene. Fikk ikke involvert seg all verden offensivt.

Hólmar Örn Eyjólfsson 4

Dårlig kommunikasjon med Reitan på 1-0. Svak med ball, men sterk i dueller.

Even Hovland 5

Den tryggeste av de fire bak. Dirigerer forsvaret og klarerer godt.

Adam Andersson 4

Fin involvering i forspillet til Holses scoring. Blir for lett rundet defensivt.

Vebjørn Hoff 4

Hemmet av et tidlig gult kort og sliter med å komme ordentlig opp i Glimt-spillerne. Mer aggressiv helt på slutten.

Carlo Holse 5

Best som indreløper, med fine pasninger og en vakker scoring. Måtte stort sett jobbe defensivt som høyre kant etter pause.

Emil Ceïde 3

Går mye rett på, men uten det ofte etterspurte sluttproduktet. Får en tung jobb defensivt. Mister ball i forkant av Glimts andre mål.

Kristoffer Zachariassen 3

Frustrert etter at han ikke fikk straffe tidlig, og får også et gult kort. Svakere i presset og mister ofte ball.

Stefano Vecchia 2

Får ikke involvert seg. Startet som midtspiss etter pause, men så godt som usynlig. Byttet ut.

Guillermo Molins 5

Fin målgivende til Holse. Smart i måten han finner medspillerne på. Gikk tom og måtte ut i pausen. Det svekket RBK.

Per Ciljan Skjelbred 4

Inn i pausen. Skal markere Glimt-strateg Berg, men sliter, i likhet med resten av laget. Pluss for målgivende til 2-2.

Rasmus Wiedesheim-Paul

25 minutter for Vecchia. For kort tid til å bli vurdert. Scorer utligningsmålet.

Edvard Tagseth

9 minutter for Ceïde. For kort tid til å bli vurdert. Hissig og sterk i presset.