– Vi har valgt å åpne kampen mot Bodø/Glimt med 8,20 i odds på Rosenborg. Det kan jeg med sikkerhet si at er det høyeste vi har åpnet Rosenborg på noensinne i en kamp på norsk jord, skriver Ole Johnny Sundt i Norsk Tipping i en e-post til Adresseavisen.

Bodø/Glimt tar imot Rosenborg på Aspmyra lørdag klokken 17.

Siden Adresseavisen omtalte saken, har oddsen på RBK-seier steget til 9.00. Det betyr at dersom du setter en hundrelapp på at trønderne vinner, får du igjen 900 kroner hvis spillet går inn.

– Det er unikt. Jeg har aldri sett lignende. Jeg tipper Kjetil Rekdal bruker dette som motivasjon, sier Sundt til VG.

Det er Anders Rossvoll som har satt oddsen. Han er oddssetter for spill i Eliteserien.

– Historisk sett er det skyhøyt, men det er jo først og fremst en vurdering av Glimt. De er så godt som uslåelige på Aspmyra. Jeg så litt på statistikken: På de siste 58 hjemmekampene står de med to tap, begge mot et godt Molde-lag. Rosenborg kan ikke sammenlignes med de utgavene av Molde, sier Rossvoll til VG.

Ifølge Rossvoll spiller forbrukerne til Norsk Tipping sjeldnere på Rosenborg enn hva de gjorde tidligere. Han spår også at brorparten av spillene på lørdagens kamp vil være på Glimt-seier til tross for den høye oddsen på Rosenborg-seier.

Oddsen er 1.30 på Glimt-seier, mens uavgjort gir deg en odds på 5.30.

– I fjor klarte de 2–2. Kjetil Rekdal er åpenbart god til å skape et defensivt fundament i ethvert fotballag, det har vi jo sett her på Hamar. Denne sesongen har de imidlertid ikke hengt sammen mot Brann og VIF, og nå reiser de kanskje til den verste plassen å spille på: Aspmyra. Er de så åpne igjen, kan det virkelig bli stygt, sier Rossvoll.

Adresseavisen har konfrontert RBK-trener Kjetil Rekdal med oddsen. Han tar underdog-stempelet med knusende ro.

– Det er naturlig. Det går ut fra prestasjoner og de siste sesongene. Bodø/Glimt og Molde har vært langt foran, sier Rekdal.

  • Se Bodø/Glimt mot Rosenborg på TV 2 Play lørdag klokken 17.