Odermatt knuste alle i helgens første storslalåmrenn, og 25-åringen ser langt fra mett ut etter sin sjette seier (inkludert VM-gullet) i disiplinen denne sesongen.

I søndagens førsteomgang kjørte han ned til bestetid, 28 hundredeler foran franske Alexis Pinturault.

Henrik Kristoffersen kom på tredjeplass i lørdagens renn, og tok med det karrienes 80. pallplass. Den plasseringen har han også så langt, 47 hundredeler bak Odermatt.

– Jeg surret over slalåmstart. Jeg la igjen masse fart akkurat på den flaten der, sier Kristoffersen til Viaplay før han får spørsmål om avstanden opp til Odermatt.

– Det er de to-tre tidelene, og ikke helt den flyten. Må bare prøve og fortsette, og så løsner det til slutt forhåpentligvis.

– Det var bra på toppen, og så virket det som han ble litt passiv, er dommen fra far Lars Kristoffersen gir om Henrik overfor Viaplay.

Lucas Braathen ligger på foreløpig fjerdeplass, 82 hundredeler bak Odermatt.

– Det var vanskelig. Når det blir så glatt tør jeg ikke å være disiplinert nok. Det er skuffende. Jeg fikk det bare ikke til. Det er kjipt, sier Braathen til Viaplay.

Søndagens renn er det nest siste storslalåmrennet denne sesongen, og verdenscupvinner Odermatt vil sikre storslalåmkula med seier. Før rennet har han 140 poeng ned til Kristoffersen.

Man får 100 verdenscuppoeng vei seier, og sesongen avsluttes med ett renn i hver disiplin i Soldeu i Andorra neste uke.

Rasmus Windingstad ligger på 12. plass, 2,60 sekunder bak Odermatt.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte i mål 4,55 sekunder bak Odermatt, og tok seg med det ikke til finaleomgangen. 35-åringen legger opp etter sesongen, og søndagens resultat er ikke godt nok til å være blant de 25 som får delta i verdenscupavslutningen.

– Det var litt kniven på strupen, men det gikk ikke i dag dessverre, sier Nestvold-Haugen til Viaplay.

Dermed er verdenscupkarrieren til Nestvold-Haugen over, og han takket for seg i målområdet i Kranjska Gora. VM-bronsen i storslalåm i St. Moritz i 2017 er karrierens store høydepunkt.

Nestvold-Haugen har også tre pallplasser i storslalåm fra verdencupen.

– Han har hatt en lang og fin karriere, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Resultatene er en ting, men det er turene med gutta. Alle turene, sier Nestvold-Haugen om karrierens høydepunkter.

Om to uker får karrieren sitt endelig punktum med NM på Trysil.

Alexander Steen Olsen hadde problemer jevnt og trutt før han til slutt kjørte ut i sin førsteomgang. Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan kjørte også ut.

HVA SKJER I DAG? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport