Det var like etter pause at kampens klart største sjanse tilfalt vertenes venstreving. Johan Hove banket inn et skudd for styring, og på bakerste stolpe sto Tokstad mutters alene.

Målet var mer eller mindre vidåpent, men ballen skled av foten og gikk isteden en halvmeter til side for stolpen. Han forteller til VG at han tittet bort linjemannen og nærmest håpet at flagget var oppe for offside.

– Jeg tenker på den allerede, sier Tokstad på spørsmål om det blir noen ekstra timer våken i natt.

– Det var både én og to jeg så i mål der, sier lagkaptein Gustav Valsvik.

Da heller ingen av lagkameratene eller motstanderne klarte å få ballen i mål, spilte gjestene Odd uavgjort for første gang denne sesongen. De sto med seks seirer og syv tap før denne kampen.

– Vi klarer ikke å score. Det er bare derfor vi ikke vinner denne kampen, sier Godsets Lars-Jørgen Salvesen til Eurosport.

– Odd gjør det vanskelig for oss i 5-4-1. Det er ikke god nok kvalitet av oss i boksen til å få scoring. Isolert sett er det en kamp vi skal vinne. Det er skuffende. Nå er det to kamper som vi ikke har scoret mål, fortsetter Salvesen.

Strømsgodset tapte 1–0 i Ålesund sist.

FORTVILER: Kristoffer Tokstad hadde en enorm mulighet til å sende Strømsgodset i føringen like etter pause. Foto: Annika Byrde / NTB

Kitolano nærmest

For Odd var det Joshua Kitolano som var klart nærmest scoring – først da han helt umarkert headet ballen like utenfor stolpen i første omgang, deretter da Viljar Myhra reddet med en sterk hånd etter en flott gjennomløping av indreløperen.

Strømsgodset pumpet gjentatte innlegg inn i boksen til gjestene, men Lars-Jørgen Salvesen ble nedkjempet av stopperne til Odd. Han ropte på straffe ved flere anledninger, men fikk aldri medhold hos dommer Daniel Higraff.

Noen minutter før slutt var Godset-kapteinen Gustav Valsvik nær scoring på et knallhardt langskudd, men Odd-keeper Leopold Wahlstedt var oppe med venstrehånden og reddet strålende.

– Det er solid å holde nullen her, sier Odds Steffen Hagen til Eurosport.

– Vi har vært ganske solide i det siste. Vi har et par sjanser til å vinne også. Og så er det viktig å stå imot for å unngå baklengs på slutten. Vi er her først og fremst for å hente ett poeng.

– Halvveis fornøyd

Godset-trener Håkon Wibe-Lund forklarer overfor VG at han ikke er en spesielt god spåmann:

– Jeg sa det da jeg dro hjemme fra at dette blir i hvert fall ikke 0–0, sier han mellomfornøyd.

– Av og til går litt i stå når to offensive lag møtes. Nå kunne det blitt mål begge veier, men det var en ganske jevn og taktisk kamp. Det var litt fotballsjakk som endte i remis, oppsummerer Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

Kapteinen Gustav Valsvik var skuffet over at det ikke ble seier:

– Vi har potensial til å score. Ellers er det en solid prestasjon. Synd at vi ikke får det målet, sier Valsvik.