Spillerne fikk med seg at tilskuere stormet banen og var plutselig like i nærheten av dem etter sluttsignalet.

– Det kommer litt med når det er mye trøkk og interesse rundt laget, og vi har to enormt store profiler. Men utover det, tenkte jeg ikke særlig over det, sier Sander Berge til VG og snakker om Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

– Jeg er ikke noe stor fan av det. Jeg må innrømme det. De bør heller vente på tribunen og la oss komme til dem. Vi får la sikkerhetsvaktene ta seg av det, men jeg liker ikke det, sier Norges kantspiller Mohamed Elyounoussi til TV 2.

Geir Ellefsen, sikkerhetssjef for landslaget, forklarer hendelsen slik:

– Det som skjedde var at det var noen viltre unggutter som ville hilse på kjente fotballspillere. Og det ser vi over hele Europa. Det er uheldig, men det er ikke sånn vi vil ha det og det er ikke lett å stoppe, sier Ellefsen til VG.

STÅR FOR ORDEN: Landslagskaptein Martin Ødegaard og sikkerhetssjef Geir Ellefsen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Ifølge sikkerhetssjefen var det snakk om barn helt ned i 10-årsalderen og ungdommer opp til 14-15 år som testet Ullevaal-gresset på ulovlig vis. Deretter ble de ført ut av stadion. Ellefsen sier det ikke blir politisak av opptrinnet.

– Måten vi stopper dem på, må stå i proporsjon til det de har gjort og hvor gamle de er. Så vi kan ikke skyte spurv med kanoner, understreker Ellefsen.

– Var det Haaland de ville hilse på?

– Ja, det var vel flere enn Haaland. De ville hilse på spillerne generelt og ville ha drakter og sånne ting. Vi får ta lærdom av det og styrke sikkerheten rundt på banen. Men det hele ble taklet på en grei måte, vurderer sikkerhetssjefen.

– Spillerne ble overhodet ikke skremt av dette, sier Geir Ellefsen.

Landslagsdebutant Leo Skiri Østigård tok det med et smil.

– Jeg fikk ikke det helt med meg, men de får prøve seg, så skal jeg stoppe dem neste gang, sier Genoa-stopperen.

11.048 tilskuere var på Ullevaal fredag kveld. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard scoret Norges mål i seieren.