To tapte poeng for Sandefjord gjør at avstanden opp til HamKam på sikker plass er tre poeng i stedet for ett med seks serierunder igjen.

Etter at Kristiansund også fikk med seg ett poeng i 4–4-kampen mot Rosenborg skiller det stadig seks poeng ned til laget under nedrykksstreken.

– Det er kritisk. Det blinker rødt. Vi trenger poeng, sier Sandefjord-spiller Mats Haakenstad til Discovery+ før Kristiansund spilte sin kamp søndag kveld.

I oppgjøret mellom Sandefjord og Sarpsborg 08 smalt det i begge ender like før pause i en ellers sjansefattig omgangs. Først for vertene ved Mohamed Ofkir.

Angriperen fikk ballen bak i feltet, og klinket til på halvvolley. Med et nydelig treff sendte Ofkir ballen i det lengste hjørnet, via stolpen og i mål.

KAMPENS FØRSTE: Mohamed Ofkir ga Sandefjord ledelsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

1–0 til Sandefjord, men like etter burde det stått 1–1. Da fikk nemlig Mikkel Maigaard en gigantisk mulighet på bakerste stolpe, men selv om målet så åpent ut i det skuddet ble avfyrt var Sandefjord-keeper Jacob Storevik raskt tilbake på streken og reddet det forsøket.

Dermed kunne vertene gå i garderoben med ledelse, men som så mange ganger tidligere denne sesongen skulle de miste den.

Det skjedde med et snaut kvarter igjen da Joachim Soltvedt slo ballen langt i bakrom, og da Sandefjord-stopper Lars Markmanrud bommet med sin avverging kom Gustav Engvall seg alene gjennom. Avslutningen plasserte han sikkert forbi Storevik, og sørget for at kampen endte med ett poeng til hvert lag.

– Slik kampen utviklet seg burde vi scoret flere mål. Ett poeng er surt, men det er i hvert fall ett poeng, sier Engvall til Discovery+.

Med det ene poenget står Sarpsborg 08 med 29 etter 24 serierunder – seks poeng over Sandefjord.

UTLIGNING: Gustav Engvall satte sitt første mål for Sarpsborg 08. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB