NORGE-LUXEMBOURG 1–0

Det er tre måneder til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Nederland.

Men det spørs om ikke landslagssjef Ståle Solbakken sitter igjen med flere spørsmål enn svar etter onsdagens treningskamp mot Luxembourg.

Kampen så ut til å ende 0–0. Men på overtid fikk Erling Haaland endelig målsjansen han ventet på.

Spissen ble spilt fri av Kristian Thorstvedt og scoret trygt. Men før det var Haaland ganske usynlig.

– Første involveringen i kampen ble mål. Det var godt å bli involvert, sier Erling Braut Haaland til TV 2.

– På grensen til flaut

Dermed sikret Norge seieren mot laget som er nummer 96 på FIFA-rankingen (bak lag som Curaçao og Kapp Verde). Haaland ble spurt om spillet bekymrer ham.

– For å ta min del: Å ha et skudd mot Luxembourg, det er ikke godt nok. Det er rett og slett på grensen til flaut, sier Haaland.

Ståle Solbakken var ikke fornøyd med at Norge skapte så få sjanser og mente spillet ble «for omstendelig».

– Det var hakkete, men jeg var samtidig litt forberedt på at det skulle gå i rykk og napp. Det handler litt om fysikk. Mange spillere har hatt 14 dagers ferie der de har fått lov til å puste litt ut, sier Solbakken TV 2.

• LES MER: Luxembourg er ikke lenger kasteballen de engang var. Les mer om lagets formidable utvikling her.

Solbakkens skrik

Med tomme tribuner ble Ståle Solbakkens skrik destod mer lydhøre. Han hadde tilsynelatende en del innvendinger mot laget sitt.

For den første halvtimen var Luxembourg jevnbyrdige med Norge, om ikke bedre.

«Sånn ja!», ropte Solbakken én av de få gangene Norge spilte hurtig og presist nok til å skape rom på Luxembourgs banehalvdel. Men Norge slet lenge med å skape sjanser.

Martin Ødegaard svingte en ball inn i feltet som Erling Braut Haaland nesten fikk en fot på.

– Godt forsøk, men det triste er at det er det eneste vi har fra første omgang, sa tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen i TV 2s pausesending.

Før kamp hadde landslaget en ny markering mot VM i Qatar. «Make the changes count», sto det på trøyene til Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og de andre spillerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

Måtte ta grep

Norge strålte ikke. Men det kom en liten bedring rett etter pause.

Luxembourg yppet seg ikke like mye. Og så kom endelig en norsk målsjanse.Etter et innlegg fra Birger Meling headet Haaland mot mål, men Luxembourg-keeper Anthony Moris var kjapp og reddet.

Solbakken gjorde flere endringer. Inn kom blant andre debutant Aron Dønnum.

Men rytmen var der bare ikke.

Kampen så ut til å ende 0–0. Men så ut av ingenting, fikk Norge plass. Kristian Thorstvedt spilte fri Erling Braut Haaland. Han gjorde ingen feil og avgjorde kampen for Norge.

– Andre omgang var mye bedre, sier Drillo, som kaller første omgang «nesten uforståelig dårlig».