Se høydepunkter:

Bryne - HamKam 1–1.

– Viktig å vise at vi kan ta alle, hjemme som borte, viktig å komme tilbake og plukke poeng når vi ligger under, sier kaptein Henning Romslo til Aftenbladet, banens beste mot rutinerte HamKam på Bryne.

– Veldig fornøyd. En voksen kamp, masse dueller, mye løping. Da vi fikk litt medvind etter pause, kjørte vi kampen med stor arbeidsmoral og stor løpskraft. Det er sånt som gjør en gammel trener glad, smiler rutinerte Jan Halvorsen.

– Det var ikke mange som hadde trodd vi skulle stå med sju poeng med de motstanderne, tilføyer han.

Holtan: - Vi burde hatt 12 poeng

Mange smil, mange fornøyde på Bryne stadion, men en mann skilte seg ut, Joacim Holtan. Spissen fra Øvrebø på Sørlandet jobbet som vanlig som en galeislave, tok løp etter løp, han mener Bryne kunne og skulle hatt langt større uttelling.

– Vi burde hatt 12 poeng, ikke på grunn av straffesituasjonene som ikke gikk i vår favør, men bare i dag kunne jeg lett scoret tre ganger om ballen hadde kommet kjappere fram, mener den kraftfulle 22-åringen som utvilsomt har et poeng.

Holtan var direkte irritert og forbannet da vi møtte ham etter en liten tur i garderoben.

– Vi snakket om det før kampen, vi visste at HamKams stoppere var seine, ballen skulle gå fort fram, bak stopperne, men det skjedde ikke. Vi slår for seint, fastslår 22-åringen.

– Vi skulle slått Aalesund, og vi skulle slått HamKam, vi skulle stått med 12 poeng.

– Ble du snytt for straffespark?

– Det kunne alle se. Klink straffe, fastslår Joacim Holtan som også ble snytt i første kamp i Aalesund.

– Sånn er alle spisser

Trener Jan Halvor Halvorsen lar seg ikke bringe ut av fatning av Holtans sterke reaksjoner.

– Sånn er alle spisser, sier den rutinerte treneren.

– Noen kamper blir som i dag, som sagt møtte vi et godt lag, et lag som kan organisere. Vi gleder oss over sju poeng og er kjempefornøyde, gjentar Halvorsen.

Kaptein Henning Romslo fikk en kraftig smell i ankelen allerede før pause, men regner med at landslagspausen vil være nok til å lege skaden.

– Det smertet og var vondt å slå pasninger, men ikke noe farlig, mener han.

Verre da med Rogvi Baldvinsson som spilte med brudd i ribbena og måtte ut like før pause. Det kan ta flere uker å lege.

Gjensidig respekt

Gjensidig respekt preget åpningen av kampen mot HamKam og så godt som hele første omgang.

Tydelig fra første minutt at HamKam-trener Kjetil Rekdal hadde gjort hjemmeleksen som han også antydet overfor Aftenbladet før kampstart.

HamKam gjorde livet ekstra vanskelig for å Brynes vanvittig aggressive spisstrio der Joacim Holan og Meinhard Egilsson Olsen utfordrer i enhver duell, mens Robert Undheim setter full speed hver gang han har ballen.

Rekdal gjorde som 3–5–2 lag ofte gjør, han dro de to kantene tilbake og forsvarte seg med fem, det ga Holtan & co. en særdeles viren oppgave.

Likevel kom Bryne til et par gode muligheter etter Holtan-raid og gode innlegg, og aller nærmest scoring var vertene da HamKams keeper, Julian Faye Lund, feilregnet spretten fullstendig midtveis ut i omgangen.

Kaptein Henning Romslo tok ansvar og sørget for fortjent utligning mot HamKam. Robert Undheim til venstre, Pål Aamodt til høyre og en hel haug lagkamerater stormer til for å gratulere. Foto: Jan Inge Haga

HamKam var atskillig nærmere, og Bryne kan takke keeper Igor Spiridonov for at det sto 0–0 til pause. Litaueren gjorde flere gode redninger, og da han nådde lobb i det 21. minutt, viste han spenst en eliteturner verdig.

Med 0–0 til pause var alt åpent før de siste 45 minuttene, og faktisk hørste ørlite grann sutring på tribunen, forventningene er tydeligvis høye blant fansen.

De fikk de nesten som de ville etter pause, for Bryne startet med et solid overtak og fikk store muligheter i det 50. og 51. minutt, unge Daniel Karsbakk sendte dessuten i vei en skikkelig suser som HamKam keeper Faye Lund så vidt klarte å fiste utenfor.

Nekter å tape - nær straffespark

Innimellom hadde Bryne surret det til for seg, Robson ble fintet, Ruben Alegre fikk sendt pasning til linjen, innlegget snek Jonas Enkerud seg først på. 1–0 HamKam.

Bryne kjørte videre, nektet å få sitt første nederlag på over ett år hjemme. Det var bare rett og rimelig at banens beste, Henning Romslo, utlignet.

Tre minutter før full tid ble energibunten Holtan felt, fra vår posisjon et klart straffespark, men dommer Sinnes var langt bedre plassert og holdt pusten, ikke et pip i fløyta. Det ebbet ut med 1–1, greit det.