Lerkendal stadion: Glede ble snudd til fortvilelse på få minutter for Rosenborgs kaptein, Markus Henriksen.

Etter drøye 25 minutter hadde trønderen gitt RBK ledelsen med et herlig langskudd, men det var også noe av det siste han gjorde.

Få minutter senere havnet han i en duell mot Vikings unggutt Harald Nilsen Tangen, hvor begge forsøkte å nå ballen. Viking-spilleren kom først på kula, men dundret samtidig rett inn i kneet til Henriksen i stor fart.

Henriksen ble liggende og vri seg i smerte, og hadde det helt tydelig ikke godt.

Rosenborgs legeapparat konstaterte tidlig at 28-åringen ikke kunne fortsette kampen.

– Kan være bad news

Henriksen måtte hjelpes av banen mens han hinket på venstrebeinet. Han klarte ikke å legge tyngde på høyrebeinet, og ble geleidet rett i garderoben.

Etter kampen ble RBK-trener Åge Hareide spurt om sin midtbanespiller. Da visste han ikke hva som var status.

– Jeg er spent hva det er. Hvis det er et leddbånd i kneet så kan det ta lang tid før vi får bruke han. Oppi det hele kan dette være bad news for oss, sier Hareide.

67-åringen forteller videre at Henriksen skal ta røntgen av kneet i morgen fredag. Før det vet han ikke alvorlighetsgraden.

– Dette er virkelig et slag i trynet. Vi er bygd rundt Markus som en hjørnestein i laget, på alle mulige måter. Det er synd. Så får vi håpe at Per Ciljan plukker opp hansken.

SCORET: Her feirer Markus Henriksen sin første scoring for sesongen. Minutter senere ble han byttet ut med skade. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Rosenborgs lege Reidar Due bekrefter det Åge Hareide sier etter kampen med den foreløpige diagnosen med at det er snakk om leddbåndet i kneet.

– Diagnosen har jeg ikke enda. Det var et sammenspark, hvor han fikk smerter i kneet, på innsiden. Det var helt riktig å ta han av. Han har fortsatt smerter og får trøstebehandling i garderoben. Jeg vil tro det blir MR-scan i morgen, sier Due.

– Hvor alvorlig kan det være snakk om?

– Det er ulike protokoller på slikt, om det er grad to, grad tre eller hva det er.

– Kan det være en ny Ciljan-skade?

– Ja, det kan det være. Det kan være en ny Ciljan-skade, svarer Due kontant på Adressas spørsmål.

Per Ciljan Skjelbred har vært ute i over halvannen måned etter at han pådro seg en vridning i kneet på treningsleiren på Frøya tidlig i vinter. Han begynte å trene rolig for bare litt over en uke siden.

For drøye seks år siden pådro Markus Henriksen seg det som trolig er en lignende skade da han spilte i nederlandske Alkmaar. Da kolliderte ha med en lagkamerat og fikk en leddbåndsskade i høyre kne.

Den holdt han borte fra fotballen i nesten et halvt år.

– Humøret er bra. Men han tenker vel sitt. Markus forteller at han vært gjennom det samme i Alkmaar, sier lege Due.

I GARDEROBEN: Her rusler Markus Henriksen av Lerkendal-matta. Foto: Fredrik Varfjell

Nå må Åge Hareide se seg om etter andre alternativer når trønderne reiser til Bodø til helgen. Etter at Henriksen ble byttet ut kom Carlo Holse inn.

Vebjørn Hoff tok rollen som sentral midtbane, mens Holse tok indreløperplassen til venstre.

– Kan Ciljan være aktuell mot Bodø/Glimt på søndag?

– Det kan han være, jeg må se han på trening i morgen. Det er veldig tidlig. Det var også derfor jeg ikke kastet innpå Edvart Tagseth før på slutten. Han har slitt med en kjenning på baksiden av låret. Det ville vært unødvendig å bruke opp et usikkerhetsmoment, sier Hareide.

Etter kampslutt kom ikke Markus Henriksen, som eneste spiller, gjennom mixed zone på Lerken stadion.