Krüger kan nemlig nå fortelle at han har fridd til kjæresten sin gjennom fem og et halvt år.

Han har bevart hemmeligheten så langt, men avslører at han i januar gikk ned på kne foran Kristine Ringsjø Tufte.

– Vi har jo vært sammen en stund nå, så da synes jeg det var på tide å kanskje gå ett skritt videre. Jeg fridde under en skitur på hytta på Rauland. Vi hadde en solnedgangstur og da fridde jeg underveis i den. Det var veldig hyggelig, sier han til VG.

BRYLLUPSKLARE: Hegstad Krüger kan nå bruke sesongpausen på å planlegge bryllup med Kristine Ringsjø Tufte. Foto: PRIVAT

Han ble sammen med Johannes Høsflot Klæbo VMs store gullkonge. Krüger tok to individuelle gull på 30 kilometer med skibytte og 15 kilometer fristil. Han toppet mesterskapet i Planica med stafettgull.

Vel vitende om at han hadde fått «ja» fra hans mangeårige kjæreste.

Krüger og Tufte møttes under en fest hos en felles bekjent. Hun har også jobbet som trener i Lyn Ski, som er skiprofilens moderklubb. Derfor kjente han godt til henne.

– Det tok jo litt tid før det ble noe mer. Jeg er jo litt sjenert av meg. Jeg gikk litt rundt grøten før jeg klarte å gjøre noe mer enn bare å kommunisere på Snapchat. Men det gikk heldigvis bra, sier han og gliser.

PÅ TUR: Landslagsløperen sier til VG at han fridde på «solnedgangstur». Foto: PRIVAT

Han var nervøs før selve frieriet, selv om han følte seg trygg på utfallet. Pulsen gikk opp da han og Kristine Ringsjø Tufte stoppet for å drikke underveis på skituren.

– Hun synes nok jeg var annerledes enn jeg pleier å være på den turen der. Det var jo egentlig et vanlig drikkestopp. Vi skulle bare ta litt bilder i en fin solnedgang. Men jeg pleier å være utålmodig på disse pausene og vil komme meg videre, sier han og fortsetter:

– Så måtte jeg jo vente til det ikke var noen andre i området slik at vi var i fred. Hun syntes jeg oppførte meg veldig rart. Da var det bare å hoppe ut i det. Jeg tok av meg skiene og gikk ned på kne. Hun var veldig glad, men litt snar med å si at jeg måtte komme meg opp igjen.

Krüger humrer enda mer.

2023 har bydd på full klaff både sportslig og på hjemmebane. Paret sikter mot bryllup sommeren 2024.

– Det har blitt god uttelling i 2023 så langt, det må jeg si, sier Krüger og smiler.