Oppdateres!

Johannes Thingnes Bø leverte en helt vill tredjeetappe under stafetten i Hochfilzen. Norge har nå vunnet syv av de siste åtte stafettene.

Norge stilte med følgende lag: Sturla Holm Lægreid (25), Filip Fjeld Andersen (23), Johannes Thingnes Bø (29) og Vetle Sjåstad Christiansen (30).

Lægreid satte standarden fra start, til tross for å ta i bruk tre ekstraskudd sendte han Filip Fjeld Andersen først ut på den andre etappen.

– Det var en ny opplevelse å gå ut i tet. Det var sykt fett, sa Fjeld Andersen til NRK da hans etappe var over.

BØ-ERSTATTER: Filip Fjeld Andersen tok plassen til Tarjei Bø på herrenes stafett. Foto: Geir Olsen / NTB

Tarjei Bø ble vraket til fordel for Fjeld Andersen, som kun har gått en stafett tidligere for Norge, men det syntes ikke på standplass. Han holdt seg til å bruke kun ett ekstraskudd. Litt tråere gikk det i sporet og til veksling var han likt med Sverige og fem sekunder bak Italia.

– Det er ikke en rå følelse i sporet, men vi henger med og det er det viktigste. Jeg synes jeg løste det bra, sa Fjeld Andersen

På den tredje etappen viste virkelig Thingnes Bø hvorfor han er verdens beste skiskytter. I sporet kunne som vanlig ingen matche ham, når han i tillegg skjøt to fulle hus kunne han sende Sjåstad Christiansen over minuttet foran Franske Emilien Jacquelin og Svenske Peppe Femling.

– Det er klasseforskjell. Det er så stor forskjell på farten, sa NRKs skiskytterkommentator Ola Lunde.

Sjåstad Christiansen skjøt fullt på første skyting, men gjorde det spennende på den stående. En skikkelig sprekk gjorde at han måtte gå en strafferunde.

– Vi liker å vinne med stil, så det var et lite skår i gleden, men vi vinner. Det er det som teller, sa Thingnes Bø etter at Sjåstad Christiansen hadde skutt.

Distansen ned til Sebastian Samuelsson var for stor og Norge kunne gå inn til seier foran Sverige og Tyskland.