DRAR: Lynn Knippenborg og Jessy Kramer forlater antageligvis Vipers etter sesongen. Her er de på hotellet i Ljubljana etter en styrketrening søndag morgen. DRAR: Lynn Knippenborg og Jessy Kramer forlater antageligvis Vipers etter sesongen. Her er de på hotellet i Ljubljana etter en styrketrening søndag morgen. Foto: Herman Folvik

Landslagsspillere forlater Vipers

De to nederlandske landslagsspillerne Jessy Kramer (26) og Lynn Knippenborg (24) er begge høyst trolig ferdig i Vipers etter sesongen.

LJUBLJANA, SLOVENIA: — Jeg skal ikke bli i Vipers, men jeg vet ikke hvor jeg skal. Jeg er ikke sikker på hvor jeg ønsker å dra, men jeg har litt kontakt i Frankrike og Danmark. Jeg skal ikke hjem til Nederland ennå, sier Kramer til Fædrelandsvennen etter en styrketrening på hotellet i Ljubljana dagen etter kvartfinale-exiten mot Krim.

— Det er en veldig stor sjanse for at jeg ikke blir i Vipers. Jeg snakker med klubber i Tyskland så får vi se, sier Knippenborg.

OL-aktuelle

I desember var de med å sjokkere i håndball-VM og tok sølv med Nederland, etter finaletapet mot Marta Tomac og Norge. De ønsker å fullføre sesongen sterkest mulig med Vipers for å overbevise landslagstrener Henk Groener om at de er gode nok til å spille i Rio-OL også.

— Jeg håper på å få bli med til OL. Det hadde vært veldig kult, spesielt siden vi mistet London-OL i 2012 med et mål i siste liten. Det var veldig tungt, sier Kramer.

— Jeg håper å komme til Rio. Det blir spennende, det er bare 14 spillere, sier Knippenborg og krysser fingrene.

Sentrale spillere

Begge to har vært sentrale i Vipers denne sesongen, særlig etter jul, og har vært faste i start-syveren.

— Det har vært veldig fint til nå. Jeg trives veldig godt i Norge og Kristiansand, det har vært supert. Jeg trives veldig godt i klubben også, selv om det har gått litt dårlig i det siste, sier Kramer, vel vitende om at Vipers kun har vunnet en av de siste seks kampene.

Kramer er inne i sin tredje sesong i rosa drakt. Å trekke fram minnet hun vil huske fra Norge er lett - 31–25-seieren mot Larvik i mai 2015. — Ja, åååh. Det var fantastisk. Den kommer jeg til å huske. Det var en veldig stor opplevelse, sier Kramer.

Ifølge Krim-trener Uros Bregar er Knippenborg Vipers' beste spiller.

— Hun er en internasjonal, god spiller. Hun har veldig mye tempo i spillet og er kreativ. Derfor er hun vanskelig å stoppe, men vi gjorde det bra, sier Bregar som vant 30–20 med sitt Krim over Vipers.

Inn i Vipers kommer Linn Jørum Sulland etter sesongen. Etter alt å dømme blir også Kristin Nørstebø, Kari Brattset og Jeanett Kristiansen med kommende Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Kristiansand fra Glassverket.