TIL-Rosenborg 1–3 (1–1)

Et TIL-lag på kvalikplass tok imot Rosenborg hjemme på Alfheim søndag. Foran 2000 tilskuere tok det litt tid å få kampen i gang etter at nettet i sørmålet måtte fikses. Førsteomgangen ble en jevnspilt og sjansefattig affære.

Moses Ebiye fikk en god mulighet fra skrått hold etter tjuefem minutter, men André Hansen reddet med beina. TIL var inne i en god periode og skulle få uttelling etter en snau halvtime. Moses Ebiye gjorde et flott forarbeid og fant Tomas Olai Totland på høyresiden. Nykommeren fra Sogndal tok noen touch inn i feltet, fikk ballen over på venstrefoten og avsluttet nydelig i lengste hjørne.

Rosenborg skulle imidlertid slå raskt tilbake. Kun fem minutter senere headet Dino Islamovic inn et innlegg fra høyresiden, og dermed var lagene like langt. August Mikkelsen hadde et par brukbare muligheter til å sende TIL tilbake i ledelsen , men det sto 1–1 til pause. Surt for Gutan, som var det beste laget i den første omgangen.

TIL startet også andreomgangen best, og et strålende raid etter fem minutter ga Mikkelsen nok en mulighet. Skuddet gikk imidlertid i nettveggen. Gjestene fra Trondheim kom gradvis mer med, og tok ledelsen med drøyt tjue minutter igjen å spille. Målscorer var Carl Johan Holse Justesen. TIL klarte ikke skape noe særlig etter målet, og ti minutter før slutt punkterte Rosenborg kampen. Edvar Tagseth scoret på et godt plassert skudd fra 18 meter.

Dermed ligger TIL fortsatt på kvalifiseringsplass, med tre poeng opp til lagene foran, som også har færre kamper spilt enn Gutan.

TILs neste kamp er første runde i cupen, borte mot Skånland førstkommende lørdag. Den neste seriekampen er borte mot Mjøndalen 8. august.

TIL-børsen (1–10)

Jacob Karlstrøm 3

Headingen til Islamovic var verken spesielt hard eller helt i hjørnet, og ikke umulig å ta for TIL-keeperen. God med ballen i beina, som da han sendte Moses gjennom etter fjorten minutter. Er på headingen til Hosle på 1–2, men kan ikke lastes for den. Skuddet til Tagseth var godt plassert og Karlstrøm litt dekket, men heller ikke den scoringen var vel umulig å ta? Fin beinparade på tampen hindret enda styggere sifre.

Isak Helstad Amundsen 5

Nok et baklengsmål der Helstad Amundsen kan være tøffere i duellspillet i egen boks. Synd for Helstad Amundsen, som ellers var god. Flink til å ta med seg ballen fremover i banen, og hadde blant annet et flott raid som ga Mikkelsen en brukbar mulighet. Byttet ut i jakten på utlikning.

Jostein Gundersen 4

Fin pasning i bakrom til Moses på 1–0. Stygg feilpasning rett før det. Skal ha sin del av æren for at Rosenborg skapte svært lite. Ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene, men det er en mager trøst når TIL taper nok en gang på hjemmebane. Flyttet frem p topp mot slutten og fikk en stor mulighet på overtid til å skape spenning.

Anders Jenssen 4

Når ikke helt opp da Islamovic header inn 1–1. Var ellers flink til både å bryte foran og være tett i Islamovic og de andre RBK-spillerne. Likevel ble det altså tre baklengsmål for Jenssen og TIL-forsvaret. Over to mål i snitt på hjemmebane lukter det nedrykk av.

Lasse Nilsen 4

Fryktelig passiv når Rosenborg får all verden tid til å slå innlegget på 1–1. Ellers en brukbar kamp fra Nilsen, la som vanlig ned mange meter langs venstresiden.

Tomas Olai Totland 6

Nydelig scoring sendte TIL i ledelsen, hans tredje for sesongen. God ellers også, blant annet med noen lekre tofotsfinter. Men gikk grundig på skuddfinten til Andersson i forkant av 1–2.

Ruben Yttergård Jenssen 4

Fant Mikkelsen og Kitolano i mellomrommet ved flere anledninger. Skrekkelig feilpasning tjue minutter etter pause kunne blitt kostbar.

Kent-Are Antonsen 4

Vant ballen flere ganger ved hjelp av kvikt fotarbeid. Klarte ikke bidra all verden offensivt.

Eric Kitolano 4

Fin stikker igjennom til Moses etter tretten minutter. Lyktes ikke så ofte som han kan da han utfordret en mot en. Ikke av hans beste kamper i TIL-drakten.

August Mikkelsen 5

Kom til et flere avslutninger. Herjet med RBK-spillerne i starten av andreomgangen. Mindre synlig utover omgangen.

Moses Ebiye 4

Stod uten scoring på fem kamper. Alltid villig til å starte inni bakrom, og gjorde et flott forarbeid på 1–0. Det lukter likevel ikke mål av spissen for øyeblikket, som var lite synlig utover andreomgangen.

Innbyttere:

Daniel Berntsen

Inn de siste tjue minuttene.

Sakarias Opsahl

Mikael Norø Ingebrigtsen

Inn de siste åtte minuttene. Tilbake på banne for første gang på over to måneder.