Som VG kunne avsløre tidligere fredag, har TV 2 kjøpt retten til å vise norsk fotball for en seksårsperiode fra 2023.

– Vi er svært godt fornøyde med det tilbudet TV 2 har levert og den kommersielle verdien som er satt på norsk fotball i denne avtalen. TV 2 har levert et meget solid og omfattende konsept for norsk fotball, som vil styrke både topp og bredde, sier president Terje Svendsen i Norges Fotballforbund.

– Norsk fotball er den største kraften i norsk idrett, og samler store deler av det norske publikum i glede, drømmer og fellesskap. Vi er både glade og ydmyke for at vi sammen med fotballen og samarbeidspartnere får mulighet til å utvikle norsk fotball fra 2023, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Samarbeider med NRK

Avtalen innebærer blant annet rettighetene for Eliteserien, Toppserien og NM. Kontrakten er den største i norsk fotballs historie. Også 1. divisjon for kvinner og herrer inngår blant annet i pakken TV 2 nå har kjøpt.

Det skjer etter at kanalen sikret seg en eksklusiv forhandlingsrett med selskapet Fotball Media, som forvalter rettighetene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball (herreklubbene). Den retten skaffet de seg i konkurranse med blant andre telegigantene Telenor og Altibox.

– Vi ser spesielt frem til å, sammen med kvinnefotballen og vår samarbeidspartner NRK, være med å løfte kvinnefotballen som det er stadig større oppmerksomhet rundt i Norge, sier Sandnes i TV 2.

Milliardkamp

Konstellasjonen Telenor/Altibox skal ha presentert sitt konsept for fotballtoppene 4. desember. Etter dette skal TV 2 ha kommet med et fremstøt som inneholdt en klausul om eksklusiv forhandlingsrett hvis Fotball Media ønsket å gå videre med dem, ifølge VGs kilder.

Det kravet ble innfridd. I etterkant skal alliansen Telenor/Altibox har forhøyet sitt bud, men VG får opplyst at tilslaget nå har gått til TV 2.

Får norsk fotball tilbake

Det var Discovery som vant den forrige rettighetskampen - om sesongene fra 2017 til og med 2022.

Siden den gang har TV 2 mistet Premier League til nordiske NENT Group. Det har bidratt til at kanalen nå har investert flere milliarder kroner i norsk fotball.

SKAL VISES PÅ TV 2: Bodø/Glimt blir å se på TV 2 fra 2023. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG