Da Michael Schumacher falt ulykkelig på ski i de franske alpene i romjulen 2013, var Mick sammen med ham.

Nå er det den 21 år gamle sønnen som skal bringe arven videre.

Også russeren Nikita Mazepin får sete hos Haas neste sesong.

Det var Haas-stallen som sist helg var utsatt for den fryktelige ulykken, der Romain Grosjean mirakuløst kom fra en eksplosjonsartet brann så å si uten skader. Både Grosjean og danske Kevin Magnussen ryker dermed.

– Jeg er så glad for å få denne sjansen, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, uttaler Schumacher junior i en pressemelding.

– Han har fortjent et sete i Formel 1, sier Haas-sjefen Günther Steiner.

Mick Schumacher skal ha fått en kontrakt over flere år. Tyskeren har i 2020 kjørt Formel 2 for Prema-teamet. Han har også vært akademi-fører for Ferrari.

Han kjørte først under moren Corinnas pikenavn Betsch. Familien ville unngå unødvendig press. Men siden 2015, da han rykket opp til formel-biler, har Mick kjørt under Schumacher-navnet.

I desember 2013 pådro faren seg en alvorlig hodeskade i en skiulykke. Kona Corinna har valgt å holde hemmelig hvilken tilstand Michael Schumacher har vært i siden. Det eneste vi vet, er at han har et helt helseteam rundt seg på familiens gård i Sveits.

Flere av Michael Schumachers tilsynelatende «uslåelige» rekorder har blitt tangert eller slått av briten Lewis Hamilton i løpet av 2020-sesongen. Hamilton og Schumacher står begge med syv VM-titler.