Chelsea vant 2–1 over Leicester i den ekstremt viktige kampen, som endte i det rene håndgemeng på Stamford Bridge.

Chelsea-seieren betyr at Liverpool med full pott i onsdagens kamp mot Burnley går forbi Leicester på bedre målforskjell. Liverpool på 5. plass er i øyeblikket ett mål bedre og tre poeng dårligere – med én kamp mindre spilt.

Topp 4 på tabellen når Premier League setter strek betyr Champions League-eventyr til høsten.

ILTERT: Det ble det rene håndgemeng mellom Chelsea- og Leicester-spillerne på slutten. Foto: CATHERINE IVILL / X01348

Chelsea har Aston Villa i sin siste kamp, Leicester møter Tottenham, mens Liverpool skal møte Crystal Palace. Alle kampene går søndag kl. 17.00.

– Vi har ikke tid til å feire. Jobben er ikke gjort ennå. Det er gjenstår to kamper, sier Chelsea-sjef Thomas Tuchel til BBC Sport.

– Nå er det i våre hender. Vi må ha en ny stor prestasjon, men med Aston Villa-supportere på plass vil det bli veldig vanskelig. For oss gjorde publikum en stor forskjell i dag, sier tyskeren til Sky Sports.

Hans managerkollega hos Leicester, Brendan Rodgers, sier at spillerne hans ga alt og at han er stolt av dem:

– Vi er åpenbart skuffet over målene. Straffen var veldig, veldig, veldig hardt idømt.

– Chelsea har en tøff kamp mot Aston Villa. Jeg har alltid sagt at vi må konsentrere oss om oss selv, sier Leicester-sjefen om siste serierunde.

Cupmester Leicester hang i tauene i 1. omgang, fikk så to baklengsmål i 2. omgang – men ga ikke opp og reduserte til 2–1. Men nå risikerer Leicester nok en gang å falle utenfor topp 4.

Maskekledde Antonio Rüdiger (28) scoret sitt første mål siden en kamp mot nettopp Leicester for to år siden – da han scoret begge i en 2–2-match. Jorginho (29) økte ledelsen til 2–0 på straffe.

Chelsea måtte vinne for å ha sin Champions League-skjebne i egne hender – hvis vi ser bort ifra at de også kan kvalifisere seg gjennom å slå Manchester City i Champions League-finalen denne sesongen.

FRUSTRERT: Timo Werner er nok en gang oppgitt over dommeren. Foto: Peter Cziborra / POOL / REUTERS POOL

Leicester visste også at de ville være Champions League-klare ved seier. De ville beholde skjebnen i egne hender også ved uavgjort.

Da lagene møttes i cupfinalen i helgen, vant Leicester – først og fremst takket være utenomjordisk keeperspill av Kasper Schmeichel.

Kunne revene slå Chelsea for andre gang på fire dager?

Chelsea pepret Leicester-målvakt Kasper Schmeichel fra start.

Timo Werner følte seg snytt for både straffe og scoring og scoring i løpet av de første 45 minuttene:

• Først ville han ha straffe da han gikk i bakken i kamp med Leicesters Youri Tielemans. Dommer Mike Dean var ikke enig. Werner kom imellom da Tielemans skulle sparke bort ballen.

• Werners første scoring ble annullert for offside. Reprisen viser at det var helt riktig.

• Ved det andre målet måtte VAR til verks. Scoringen ble annullert for hands. Ballen traff hånden til Werner og gikk i mål. Avgjørelsen var helt riktig.

– Hvorfor jubler han når han vet at ballen treffer armen hans, spør Trevor Morley i TV 2-studio om den andre ganger tyskeren fikk ballen over mållinjen.

– 1. omgang sier alt om sesongen min. Det er ikke mulig å ha så mye utur, smiler Timo Werner i et intervju vist på TV 2.

– Selvfølgelig skulle jeg ha hatt straffe, mener han.

Utrolig nok klarte Leicester å komme seg til hvilen uten baklengsmål.

Men 2. omgang var så vidt i gang før Rüdiger satte ballen i mål. Benjamin Chilwell slo inn, ballen ble stusset videre og ramlet ned på låret til tyskeren. Så rullet den i nettet forbi en utspilt Kasper Schmeichel.

JUBEL OG FORTVILELSE: Jorginho har nettopp satt inn straffesparket til 2–1 – mens Kasper Schmeichel i bakgrunnen sparker ut ballen i irritasjon. Foto: CATHERINE IVILL / X01348

En ansiktsskade i bortekampen mot Real Madrid har ikke stoppet ham. Rüdiger kom tilbake – med maske.

Midtveis i 2. omgang fikk endelig Timo Werner sitt straffespark. Nok en gang måtte VAR i aksjon, for å finne ut om det skjedde innen 16-meteren. Det gjorde det, og Jorginho fintet ut Schmeichel fra 11-metersmerket.

Da et kvarter gjensto, reduserte Kelechi Iheanacho til 2–1 for Leicester.

Ngolo Kanté måtte forlate banen etter en halvtimes spill. Forhåpentligvis blir han klar til Champions League-finalen.