– Hun har vært med lenge og vet hvordan Ola Lunde (NRK-ekspert) kommenterer, sier Ingrid Landmark Tandrevold – og foreslår at den tidligere lagvenninnen får en egen lite krakk (!) der hun kan stå ved siden av Lunde på standplass.

For etter nettopp Tandrevolds liggendeserie – fullt hus, for øvrig – kunne man se Eckhoff nikke anerkjennende til klubbvenninnens serie.

De to har vært på landslaget sammen mange år, og det ble tårevått da Eckhoff denne uken annonserte at hun legger opp. De gjenværende lo godt da bildene av trener-Tiril ble vist frem i pressesonen.

– Det er veldig gøy. Kanskje Norge har en ny skytetrener på gang når Patrick (Oberegger, nåværende trener) ikke har lyst en gang, sier Marte Olsbu Røiseland.

– Hvis vi får henne med oss videre, er jeg evig takknemlig. Jeg er så glad i å være med Tiril på tur, og det er kjempestas at hun er på plass, sier Karoline Knotten, beste norske med sin 12. plass.

– Det hadde vært rått med Tiril som skytetrener, hun kledde det kjempegodt, sier Ida Lien.

Og kanskje er hennes spisskompetanse nødvendig, på en dag der Norges fremste håp skjøt seg ut av pallkampen.

Denise Hermann-Wick vant rennet. Den tyske 34-åringen legger opp etter sesongen og gikk sin siste sprint i Holmenkollen-solen foran 10 000 mennesker i løypene. Det ble en verdig avslutning for Herrmann-Wick, som slo Hanna Öberg med 3,5 sekunder.

– Det er helt utrolig. Det er alltid deilig å vinne en sprint, og når det er den siste, så er det fantastisk, sier Wick til TV 2 og legger til at det var emosjonelt å varme opp i dag.

Verken Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold eller noen av de andre norske jentene klarte å ta opp kampen med den rutinerte tyskeren. Den beste norske ble Karoline Knotten.