Med tremålsseier før returoppgjøret på Old Trafford om en uke skal det svært mye til for at Erik ten Hag ikke får oppleve sin første finale som Manchester United-manager.

Formspilleren Marcus Rashford åpnet ballet allerede før seks minutter var spilt av den første av to semifinalekamper.

Venstrekanten startet raidet fra egen halvdel, satte fart og snek seg mellom to Nottingham Forest-forsvarere, før han satte inn åpningsmålet med venstrefoten.

Det var Rashfords tiende mål på like mange kamper etter VM-pausen.

– I denne formen og dette humøret, så er han ustoppelig, sier ten Hag.

En periode i første omgang bølget spillet voldsomt.

Midtveis i omgangen trodde Forest at de hadde utlignet, men det velplasserte skuddet til Sam Surridge ble VAR-annullert grunnet en hårfin offside.

– Vi var litt heldige der, sier Weghorst til Sky Sports.

Det så mistenkelig ut som offside også da januarsigneringen Wout Weghorst var først fremme på en retur like før pause. Antony fyrte av og Hennessey ga retur.

Der kastet nederlenderen seg frem og satte inn sitt første mål i United-drakt.

– Jeg håpet på en retur og den kom akkurat der, sier Weghorst om scoringen.

SCORINGSGLEDE: Wout Weghorst var strålende fornøyd etter å ha satt sitt første mål i United-drakt. Foto: DARREN STAPLES / AFP / NTB

Etter hvert fikk Manchester United mer kontroll på kampen, og den siste halvtimen ble en parademarsj for bortelaget.

Og som det ikke var nok så hamret Bruno Fernandes også inn det tredje målet på tampen av oppgjøret.

Det var portugiserens 100. målinvolvering for Manchester United (56 mål og 44 målgivende).

Manchester United har dermed halvannen fot i ligacupfinalen. Returoppgjøret spilles på Old Trafford onsdag om en uke.

– Det er et veldig godt resultat for oss, så la oss avslutte det neste uke, sier Weghorst etter seieren.

Kampfakta. Foto: Sofascore.com

Grafikk: Sofascore.com

Vinneren møter enten Newcastle eller Southampton i finalen. Førstnevnte vant 1–0 på bortebane og har et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på St. James’ Park.

Manchester United har ikke vunnet et trofé siden Europa League-triumfen i 2017.

PS! Marcus Rashford fikk seg en smell i ribbeina og ble byttet ut rett etterpå. Det skjedde ti minutter ut i andre omgang. Det er ikke kjent om byttet var på grunn av smellen eller av andre årsaker.