– Det var lettelse med overtidsmålet, fordi vi følte vi fortjente det. Det gir oss masse gode vibber foran returkampen, sier Juventus-keeper Wojciech Szczesny på Viaplays sending etter kampen.

Sevilla er bare nummer 11 i La Liga i Spania med fem seriekamper igjen av sesongen, men de kjører på i Europa League.

Lenge lå de an til å slå Juventus borte i den første av to Europa League-semifinaler torsdag.

Juventus var ekstremt nære å ta ledelsen etter 18 minutter, da Dusan Vlahovic fikk en enorm mulighet. Hjemmelaget kontret, Vlahovic ble spilt perfekt opp forbi Sevillas keeper, men han satte ballen høyt over mål:

Åtte minutter senere var det Sevilla som traff mål i Juventus sin egen lekegrind, Allianz Arena i Torino.

Youssef En-Nesyri satte ballen i mål etter at han ble spilt opp av Lucas Ocampos:

Men Juventus klarte å komme tilbake. Det ble lagt til seks minutter, og på overtid av overtiden fikk Juventus corner, og der var Federico Gatti høyest og headet ballen i mål. Dermed fikk det italienske storlaget et litt bedre utgangspunkt foran returkampen.

Sevilla kan Europa League. Klubben har vunnet fire ganger siden turneringen byttet navn fra UEFA-cupen til Europa League foran 2009/2010-sesongen, og tre ganger på rad fra 2014.

Sevilla slo ut Manchester United i kvartfinalen etter en tabbekveld av United i returkampen. Neste uke kan de skaffe seg en ny finaleplass.

KOSELIG: Bayer Leverkusens manager Xabi Alonso og Roma-manager José Mourinho ønsket hverandre lykke til med kampen før avspark. Foto: ETTORE FERRARI / EPA

Det ble tysk mester i fjor, da Eintracht Frankfurt slo Rangers, 5–4 etter straffesparkkonkurranse. Skal pokalen til Tyskland to år på rad, så må Xabi Alonsos menn i Bayer Leverkusen slå ut Roma på veien. Men det var Roma som scoret det eneste målet da Edoardo Bove satte ballen i mål etter 63 minutter. Men Mourinho var veldig ydmyk etter seieren med tanke på returkampen i Tyskland.

– 1–0 er ikke en komfortabel ledelse, sier Mourinho på Viaplays sending.

Hvem tror du møtes i finalen?

José Mourinhos Roma vant Europa Conference League i fjor, og er nå på vei mot en ny finale i turneringen som er hakket større.

Returkampene spilles neste torsdag. Finalen spilles på Puskás Arena i Budapest 31. mai.

Det var også semifinaler i Europa Conference League torsdag kveld. Det endte slik:

West Ham–AZ Alkmaar 2–1.

Fiorentina–Basel 1–2.