Amerikaneren Kobe Hernandez-Foster (20) - med en fortid i LA Galaxy og Wolfsburg - sendte HamKam i ledelsen etter bare fire minutter på et praktfullt skudd.

Innbytter Steffen Lie Skålevik utlignet for Sarpsborg, og så satte Tobias Heintz inn 2–1 på straffespark. Da viste klokka 95.34.

Vi må tilbake til 3. juli for å finne sist gang sarpingene vant i Eliteserien. Den gang ble Sandefjord slått 4–3 på Sarpsborg stadion. Siden ble det åtte tap. Endelig er tapsrekken brutt.

– Det er lenge siden sist. Jeg føler at vi har gjort oss fortjent til dette. I dag har vi marginene på vår side, sier målscorer Steffen Lie Skålevik til VG.

– Vi har funnet alle rare måter å tape på. Nå fant vi en rar måte å vinne på, sier sarpetrener Stefan Billborn til VG.

Han innrømmer at han ikke turte å se på Tobias Heintz’ straffespark.

– Jeg er forbannet på at straffen er så dårlig, men kraften er heldigvis nok til at den går i mål likevel, sier Heintz selv.

– Det klapper sammen på slutten, konstaterer HamKams Aleksander Melgalvis til VG.

– Brutalt

– Jeg håper at det skal snu etter dette, sier sarpetrener Stefan Billborn.

Hans kollega Jakob Michalsen sier:

– Det var den mest brutale måten å tape på, for vi hadde sjanser til å lukke denne kampen. De vinner på en dag som vi er best. Det er blytungt.

Seieren betyr at Sarpsborg ikke lengre ligger på kvalikplassen. Den er nå overlatt til Sandefjord.

1. omgang mot HamKam viste ingen fremgang for Sarpsborg. Vertene hadde ikke et eneste skudd på mål.

Det var et under at HamKam ikke ledet mer enn 1–0 ved pause. Den nye dansken Victor Stange Lind fikk en fin ball fra Amin Nouri og fintet seg helt inn til keeper Anders Kristiansen, som lå og sprellet. Men i stedet for å sette ballen rolig i mål med bredsiden, lobbet Midtjylland-lånet ballen over tverrliggeren.

– Vi har spilt en veldig bra kamp og skulle ha vunnet med mer enn ett mål, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery+ i pausen.

Og fikk siden mer å tenke på.