Det var de to italienerne Dominik Paris og Florian Schieder som delte ledelsen før det var Aleksander Aamodt Kildes tur til å kjøre ned bakken i Aspen i USA. 30-åringen vartet opp med prikkfri kjøring og suste inn til soleklar ledelse.

James Crawford fra Canada var den nærmeste å true Aamodt Kildes ledertid. Han havnet hele 61 hundredeler bak. Marco Odermatt ble nummer tre, bare to hundredeler bak Crawford.

LEDER: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: John Locher / AP

Ikke bare ble det verdenscupseier nummer 21 for Aamodt Kilde, noe som er tangering av Kjetil André Aamodt. Han er også sikret sammenlagtseieren i utforcupen. Det ble klart da østerrikske Vincent Kriechmayr kjørte inn bak nordmannen.

Lenge så det også ut til at det kunne bli dobbelt norsk. Adrian Smiseth Sejersted (28) var bare 21 hundredeler bak Aamodt Kilde før den siste sektoren, men så kjørte 28-åringen ut.

Se video av rennet til Sejersted her.

Dermed ble det nok en nedtur for Sejersted.

Fredag lå han an til å ta sin første verdenscupseier, men på grunn av tøffe værforhold ble rennet avlyst. Verdenscupreglene krever at 30 løpere gjennomfører for at et resultat skal være gyldig. Da bare 24 løpere hadde fullført, ble dermed ikke seieren tellende.