– Emil går ikke noen renn i NM. Han er forkjølet og det har han vært siden Tour de Ski. Det er ingen stor dramatikk i det, men han er fortsatt ikke helt frisk. Da er det ikke produktivt å gå skirenn, sier distansetrener Eirik Myhr Nossum til VG.

Under NM på Gjøvik venter blant annet en 30 kilometer med skibytte på lørdag.

Det er den eneste gangen utøverne går denne distansen før ski-VM i Planica. Før VM-uttaket skal utøverne i tillegg til NM konkurrere i franske Les Rousses om en drøy uke.

Onsdag skrev Norges Skiforbund i en pressemelding at heller ikke Didrik Tønseth deltar i NM på grunn av sykdom. Både Tønseth og Iversen har levert negative coronatester.

– Hvordan vurderer du nå Iversens sjanser til å kvalifisere seg til noe i VM utover den friplassen han har som regjerende mester på 50 kilometeren?

– Uttak venter jeg med til etter verdenscupen i Les Rousses.

– Men med sykdom nå og resultatene tidligere denne sesongen, er Iversen kvalifisert for å gå i Les Rousses?

– Jeg venter med alt av uttak til verdenscupen der til etter NM, sier Nossum.

Etter en svært trøblete OL-sesong har ikke Iversen fått det helt til denne sesongen, heller. 31-åringen fra Meråker i Trøndelag tok sin foreløpig beste plassering i år under verdenscupen på Beitostølen i midten av desember.

Da ble han nummer fire på 10 kilometer klassisk. Han står også notert med en sjetteplass, men utover det har han blitt et sted mellom 10 og 35.

Iversen selv har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.