Med to mål i gårsdagens 3–1-seier over Chelsea, har Martin Ødegaard allerede doblet antall scoringer i ligaen fra i fjor.

Kun Erling Braut Haaland (34), Ole Gunnar Solskjær (18) og Joshua King (16) er spillere med norsk pass som har scoret mer i løpet av en Premier League-sesong.

Glenn Hoddle, som spilte en årrekke i Tottenham og har over 50 landskamper for England, ser store forskjeller som har gjort Ødegaard til en målscorer. Han mener midtbanespilleren nå er høyere i banen, rundt motstanderens 16-meter.

– Han spilte mye dypere i banen tidligere. Jeg tror det passer han å bevege seg inn i de små rommene høyere i banen, sier Hoddle i Premier Leagues studio.

Ødegaard har tidligere fått kritikk for at han ikke har scoret nok mål.

Ødegaard dominerer avisforsidene i England:

Den tidligere Chelsea- og Tottenham-spilleren mener nordmannen har vært Arsenals beste spiller denne sesongen.

– Sett sesongen under ett, synes jeg han har vært Arsenals beste spiller denne sesongen. Han har levert mest stabilt, sier Hoddle og påpeker:

– I tillegg er det vanskeligere å være stabilt god når man spiller høyere i banen, som han har gjort denne sesongen.

Han får støtte av Arsenal-legenden Ian Wright som satt i studio sammen med Hoddle. Også tidligere Fulham- og Chelsea-keeper Mark Schwarzer lars seg begeistre.

– Da Ødegaard ankom klubben kunne man se hvilken kvalitetsspiller han var, men han scoret ikke nok mål. Han har virkelig lagt det til i spillet sitt, sier Schwarzer til BBC.

Se forskjellen på Ødegaards to sesonger i Premier League:

Martin Ødegaards statistikk fra fjorårets sesong og årets sesong. Foto: Sofascore

– Han tar dype løp inn i boksen, og kommer i de riktige posisjonene. I tillegg har han forbedret avslutningsferdighetene sine.

Arsenal-manager Mikel Arteta roser nok en gang sin norske kaptein.

– Han har 14 mål denne sesongen, og har en påvirkning på laget i form av sine lederskapsferdigheter. Jeg er veldig fornøyd med han, sier Arsenal-treneren til BBC.

Sky Sports har gitt Ødegaard ni av ti poeng på børsen etter Chelsea-seieren, mens hos rikskringkasteren BBC har nordmannen fått 8,66. Daily Mail mener at Arsenal-kapteinen fortjener 8,5.