1. Gikk det bra denne gangen?

SVAR: Ja. 1–1 mot Nederland var mer enn mange forventet. Så fulgte Norge opp med 2–0 over Latvia og 5–1 over Gibraltar.

2. Hvordan ligger Norge an?

SVAR: På annenplass i VM-kvalifiseringsgruppe G. Norge har like mange poeng som gruppeleder Nederland, men ligger klart bak på målforskjell.

PlasseringLagMålforskjellPoeng
1Nederland22-613
2Norge12-513
3Tyrkia16-1311
4Montenegro8-98
5Latvia7-105
6Gibraltar3-250
Målforskjell avgjør ved poenglikhet

3. Hvordan kommer man seg til VM?

SVAR: Det er to veier til VM for Norge. Hvis de vinner gruppen, går de direkte til VM. Hvis de blir nummer to, må de gjennom en playoff.

4. Hvordan fungerer denne playoffen?

SVAR: I playoffen skal 12 lag kjempe om tre plasser. Havner Norge der, må de først vinne en «semifinale» mot ett lag. Så må de slå ut enda et lag i finalen for å sikre VM-plassen.

5. Hvilken vei er mest sannsynlig?

SVAR: Det er ikke så lett å svare på – heller ikke for landslagssjef Ståle Solbakken. Men å vinne gruppen kan bli vanskelig:

– Nederland virker supersterke og de har sikkert enda mer å gå på. De kommer til å bli vonde å havne foran, sa Ståle Solbakken denne uken.

6. Hvilke kamper gjenstår?

SVAR: Norge har fire kamper igjen. I oktober skal de spille mot Tyrkia (borte) og Montenegro (hjemme). I november skal de spille mot Latvia (hjemme) og Nederland (borte). I tillegg kommer eventuelle play-off-kamper.

7. Hvilken kamp blir avgjørende?

SVAR: Neste kamp skiller seg ut: Tyrkia i Istanbul. Vinner Norge der, kobler de et grep om annenplassen i gruppen, i hvert fall.

8. Hva sier landslaget selv om VM-sjansene?

SVAR: – Vi må være ærlige og si at vi har to veldig tøffe bortekamper igjen. Det er fire kamper igjen. Alt kan skje, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Kaptein Martin Ødegaard:

– Det er helt åpent. Vi skal ned til Tyrkia og spille en viktig kamp. Alle kampene som kommer nå, blir som finaler. Vi tar med oss masse selvtillit fra denne samlingen.