Med tre konkurranser igjen av verdenscupen er det Røiseland som leder sammenlagt, 82 poeng foran Öberg. Selv om det ser lyst ut for den norske kvinnen, tar hun ingenting på forskudd.

– Jeg må holde trykket inne helt inn. Jeg har en god ledelse, men det er 60 poeng for seier så alt kan skje, sier Røiseland til VG.

– Det er ikke avgjort før vi har gått den fellesstarten på søndag. Det blir utrolig spennende. Jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan for å ta det hele til slutt, sier Røiseland.

I verdenscupen sammenlagt skal de to rennene der man har tatt færrest poeng strykes, men siden både Røiseland og Öberg sto over rennene i Anterselva blir ikke det aktuelt.

Det skal gås sprint, jaktstart og fellesstart i Holmenkollen, så Öberg kan maks ta 180 poeng med rent bord i den norske nasjonalarenaen. Da må i så fall Røiseland ta minst 99 poeng for å vinne verdenscupen sammenlagt alene.

Det oppnår Froland-utøveren dersom hun kommer minst topp åtte i hvert renn:

Lagvenninnene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold, som har stått over såpass mange renn at de er langt bak i sammendraget, tviler ikke på at Røiseland vinner verdenscupen sammenlagt for første gang.

– Marte leder med såpass mye at jeg ikke tror at det blir noen fare, sier Eckhoff til VG.

– Der har jeg 100 prosent troen på Marte, og er ganske sikker på at hun skal sikre den. Hun har hjemmebanefordel, og hun har hatt en sesong som har vært helt outstanding. Hun har vist at hun klarer å holde hodet kaldt i pressede situasjoner, så jeg er i hvert fall veldig lite bekymret, sier Tandrevold til VG.

Verdenscupsirkuset besøkte sist Holmenkollen for tre år siden, og etter at coronapandemien har ført til avlysninger de to siste sesongene ser de norske utøverne frem til å gå på hjemmebane igjen.

Det kan faktisk bli siste gang Røiseland går i Holmenkollen. Etter et fantastisk OL i Beijing med tre gull og to bronse åpnet hun opp om at dette kan være hennes siste sesong.

Omtrent en måned senere har 31-åringen fremdeles ikke bestemt seg.

USIKKER FREMTID: Marte Olsbu Røiseland vet ikke om 2021/22-sesongen er hennes siste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Jeg har to målsettinger. Det er å komme meg opp på pallen her og ta den store kulen til slutt. Alt fokuset mitt er der, og da har jeg ikke tid til å drive å tenke på hva jeg skal gjøre etterpå. Det får jeg ta når ting har roet seg litt, sier Røiseland.

– Har du noe tidsaspekt på når vi kan vente en avgjørelse?

– Jeg har lyst til å lande først, men jeg må jo bestemme meg i løpet av april. Akkurat nå kjenner jeg på begge deler, så vi får se.

Eckhoff tror derimot at hun selv fortsetter i minst en sesong til, og at det fremdeles er flere ting hun har lyst å gjøre før hun legger ski og børse på hyllen.

For Røiseland er det ikke bare hennes første sammenlagtseier i verdenscupen som skal jaktes på. Hun har nemlig aldri tatt en individuell pallplass i Holmenkollen.

– Jeg har veldig lyst til å gjøre noe med det. Det hadde vært utrolig gøy å komme seg opp på pallen her. Det er noe som mangler i karrieren, sier hun.

Den første muligheten får hun når sprint står på programmet klokken 13:15 fredag. Den kan du se direkte på NRK1 og Eurosport1.