Vindkastene kom med voldsom styrke også natt til søndag norsk tid, men ikke nok til å utsette lagkonkurransen i parallellslalåm enda en gang.

Det norske laget med Thea Louise Stjernesund, Timon Haugan, Maria Therese Tviberg og Fabian Wilkens Solheim gikk inn i konkurransen som regjerende verdensmestere, og bronsevinnere fra OL i 2018.

I semifinalen leverte Stjernesund nok et kjempeløp i blå løype, men Østerrike trakk det lengste strået i de andre duellene og sendte Norge til bronsefinale.

Der ventet USA og Mikaela Shiffrin, og igjen kjørte Stjernesund feilfritt og sikret seier i sin duell med den amerikanske stjernen.

– Det begynte å krible i beina mine. Jeg bare måtte klare det, sier Stjernesund til VG.

– Fy søren for en konkurranse hun har levert her! ropte TV Norge-kommentator Kenneth Fredheim.

I siste duell skulle det hele avgjøres med Timon Haugan. Han kjørte ut, og i noen nervepirrende sekunder så det ut til at bronsen skulle ryke – men så kom det grønne lyset på skjermen: Norges tid var uansett god nok til å sikre bronsemedaljen.

– Thea og Fabian bærer laget i dag. Jeg har sagt det i to uker nå, hun (Stjernesund) er verdens beste parallellkjører, sier Maria Therese Tviberg til VG.

Snublet seg til semifinale

Det ble dramatisk allerede i åttedelsfinalen mot Polen. Maria Therese Tviberg kjørte ut i første duell, og presset var på lagkameratene. Timon Haugan og Thea Louise Stjernesund taklet det med å vinne sine dueller, men så bommet Fabian Wilkens Solheim i sin avgjørende duell.

Da ble tiden avgjørende, og Norge kunne takke Stjernesunds supertid for avansement.

Det samme kunne man gjøre i kvartfinalen, da Stjernesund igjen leverte et meget sterkt heat. Hun slo ellers så solide Tessa Worley med 36 hundredeler, og det var akkurat nok til å gå videre da Timon Haugan kjørte ut, og det endte 2–2: Norge slo Frankrike med to fattige hundredeler.

– Det har vært mye mer utkjøring enn i et vanlig parallelløp, så nå er det egentlig bare å kjøre godt på ski, og holde seg unna innerski, sa sportssjef Claus Ryste til TV Norge før semifinalen.

FALL: Både Maria Therese Tviberg og Thea Louise Stjernesund falt i åttedelsfinalen. Heldigvis for sistnevnte skled hun over målstreken til duellseier. Foto: Torstein Bøe / NTB

Flere av Stjernesunds tider i den blå løypen var faktisk bedre enn hennes mannlige lagkamerater Timon Haugan og Fabian Solheim.

Her er tidene deres frem til bronsefinalen:

  • Stjernesund: 24,24, 24,15 og 24,62 (alle i blå)

  • Haugan: 24,36, DNF, 24,46 (første i blå, to siste i rød)

  • Solheim: DNF, 24,08, 24,27 (første i rød, siste to i blå)

Stjernesunds tid i bronsefinalen var 24,32, og dermed hadde hun tre av de fire beste tidene i hele konkurransen. Kun slovenske Andreja Slokar hadde bedre tid (24,07).

– Det gir en boost og trygghet frem mot de neste parallellkonkurransene, sier Stjernesund.

JUBEL: Maria Therese Tviberg (godt innpakket i en dyne), Thea Louise Stjernesund, Timon Haugan og Fabian Wilkens Solheim kunne juble i målområdet. Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Ingen Shiffrin-revansj

Superstjernen Mikaela Shiffrin stilte noe overraskende til start for det amerikanske laget. For det første skulle USA opprinnelig reist hjem med fly 05:00 lokal tid, men de fikk kastet rundt på hele opplegget så de fikk delta likevel.

Det var heller ikke opplagt at Shiffrin skulle kjøre denne konkurransen, men etter tre «DNF» på rad var slalåmstjernen åpenbart innstilt på å få fullført en konkurranse.

Det klarte hun, men det var ikke en spesielt imponerende dag for Shiffrin personlig på veien mot bronsefinalen mot Norge. Hun tapte tre av fire dueller.

Østerrike tok til slutt gullet foran Tyskland.

Den store OL-kongen ble dermed Johannes Strolz.

– Det har vært helt utrolig. Jeg kom inn med selvtillit og trodde det var mulig å få én medalje. At det har gått som det har gått er helt altoverskyggende. Og å få avslutte det med et lag i dag, som vi nærmest aldri får gjøre - er fantastisk, sier han til VG.

NB! Rasmus Windingstad og Mina Fürst Holtmann var med som reserver og får også bronsemedalje.