Den franske 25-åringen startet OL med en 40. plass på normalen, ble nummer 48 på sprinten og valgte å stå over jaktstarten. Det var ikke så mange som snakket om Braisaz-Bouchet før dagens fellesstart.

Men 25-åringen benyttet sjansen da Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland fikk trøbbel i vinden på tredje skyting.

– I dag var et skikkelig sliteløp. Å ta bronse i dag er som gull i dag. At jeg får reise hjem med fem medaljer er mye mer enn hva jeg kunne tenke meg, sier Marte Olsbu Røiseland (31) til VG.

– Vi er to jenter på start, og vi holder sammen hele løpet. Det at vi begge to tar medalje i dag er veldig moro, sier hun videre.

Bronsevinner Røiseland og sølvvinner Eckhoff måtte begge ut i to runder, og ut fra standplass gikk Justine Braisaz-Bouchet ut i tet sammen med Røiseland, og med Elvira Öberg på 3. plass.

– Jeg er veldig fornøyd med å klare å gjøre det på siste distansen når det har sett litt svart ut for min del, sier Eckhoff til VG.

– Jeg har prøvd å gråte meg ferdig først, også har jeg hatt en taktikk om å glede meg til i dag. Da jeg gikk der ute med Marte synes jeg det var veldig gøy, sier Eckhoff på spørsmål om hvordan hun har prøvd å omstille seg etter fiaskoen på stafetten.

– Jeg har snakket med trenerne og forskjellige folk, og jeg føler det har hjulpet.

Braisaz-Bouchet prøvde seg med et rykk og økte avstanden til Røiseland inn mot siste skyting. Braisaz-Bouchet skjøt raskt på siste skyting og nøyde seg med en strafferunde. Eckhoff og Røiseland brukte lang tid, fikk to bom hver, men gikk ut som nummer to og tre på sisterunden.

– Det var mye vind og det var skikkelig tøft å stå i den vinden der, sier Eckhoff, som blant annet gjorde knebøy på stående skyting da vinden var på sitt verste.

Eckhoff gikk fra Røiseland og tok sølvet 15,3 sekunder bak den franske vinneren. Dermed har Eckhoff tatt medalje på denne distansen i tre OL på rad.

Marte Olsbu Røiseland tok bronsen. Hun reiser fra Beijing etter et fantastisk mesterskap med gull på sprint, jaktstart og miksstafetten og bronse på normalen og fellesstarten.

Men både Eckhoff og Røiseland er ikke sikre på om de stiller til OL i 2026.

– Veldig usikker. Fire år er jævlig lenge, sier Eckhoff til VG.

– Jeg begynner å dra på årene så det kan godt hende det er det (siste OL), sier Røiseland.

– Jeg har sagt at OL er det største året - at det lykkes når det gjelder er stort. Det viser at det lønner seg å sette mål, og da er det ekstra gøy å lykkes, sier Røiseland videre.

Norge har tatt 12 medaljer (5–2–5) på 10 skiskytterøvelser i dette mesterskapet. Tyskernes rekord på 11 medaljer (5–4–2) fra Torino i 2006 er dermed historie - og fortsatt gjenstår herrenes fellesstart.

– Det er en utrolig revansj for Tiril etter det som skjedde på stafetten, sier Discovery-ekspert Roger Grubben. Han lot seg imponere av den franske vinneren.

– Det var ingen som så den komme. Det hun gjorde på siste stående var eksepsjonelt. Hun tar en råsjanse.

Svenskene lyktes ikke i dag. Elvira Öberg var med i teten til siste skyting. Da kom det tre bom, og Öberg endte på en 9. plass. Søsteren Hanna fikk syv strafferunder i alt og ble nummer 25.