Alta-TIL 3–1 (2–1)

TIL tok turen nordover for å møte Alta i andre runde i årets Norgesmesterskap. Lagene har møttes flere ganger og Alta sendte Gutan ut av cupen i både 2005 og 2011. Senest i 2018 måtte TIL ha ekstraomganger for å ta seg forbi finnmarkingene.

Gaute Helstrup hadde åpenbart respekt for oppgaven som ventet laget hans, og stilte med de samme elleve som startet mot Rosenborg sist. TIL startet friskt de første minuttene, men kampen var jevnspilt fram til Alta tok ledelsen i det 17.minutt. Christian Reginiussen headet inn et innlegg, etter passivt forsvarsspill av Isak Helstad Amundsen.

Hjemmelaget doblet ledelsen etter en snau halvtime, og heller ikke denne gangen var TILs forsvarsspill mye å skryte av. Et utspill fra Alta-keeper Marius Tollefsen, ble stusset over Anders Jenssen og dermed var Omar Fonstad el Gahouti alene gjennom. Spissen gjorde ingen feil og satt inn 2–0.

TIL skapte svært lite, men tre minutter før pause fikk Moses Ebiye en dobbeltsjanse. Spissen avsluttet svakt på begge forsøkene. TIL skulle likevel få en redusering med seg inn til pause. Kent-Are Antonsen banket inn et frispark fra drøye tjue meter. Et knallhardt skudd, som likevel Tollefsen burde tatt.

TIL startet også den andre omgangen bra, men klarte ikke skape de store sjansene. Nærmest var faktisk Gutan da Alta-keeper Tollfesen holdt på å forære bortelaget en scoring. En halvtime før slutt satt TIL inn Runar Espejord i jakten på utligning, og spissen fikk en stor mulighet allerede etter fem minutter på banen. Espejord nølte imidlertid for lenge alene med keeper. Alta på sin side satt inn Tore Reginiussen, som har gjort comeback i moderklubben. Det var imidlertid bror Christian som skulle bli helten for Alta. Et lite kvarter for slutt headet Reginiussen inn 3–1 til Alta etter en corner, og punkterte bortimot kampen. Dermed ble det en pinlig cup-exit for TIL i Alta, og Gutan kan nå ha alt fokus på å berge plassen i Eliteserien.

TILs neste kamp er den uhyre viktige bortekampen mot Mjøndalen søndag om ei uke.

Jacob Karlstrøm 4

Litt utrygg ved et par anledninger, men kan ikke lastes for baklengsmålene. Sleivet ballen ut til corneren som førte til 3–1, men tilbakespillet fra Jenssen var ikke av det enkle slaget.

Anders Jenssen 3

Imponerte ingen med sin opptreden på 2–0. Måtte se ballen bli stusset over seg, og el Ghaouti fikk komme helt alene. Svakt tilbakespill førte til corneren som ga 3–1.

Jostein Gundersen 4

Fikk nok å henge fingrene i mot Nikolaisen. Best i TIL-forsvaret, uten at det sier mye.

Isak Helstad Amundsen 3

Altfor passivt forsvarsspill på innlegget som ble headet inn til 1–0. Helstad Amundsen har dessverre fortsatt store problemer med å forsvare egen boks på innlegg. Byttet ut i pausen.

Tomas Olai Totland 4

Lite synlig offensivt, ettersom TIL pussig nok angrep nesten utelukkende på sin venstre side før pause. Noe mer involvert etter pause, men alt i alt en meget anonym kamp fra Totland.

Lasse Nilsen 5

Fikk mye rom og var den TIL-spilleren som så farligst ut før pause. Innleggene var av variabel kvalitet, men Nilsen ble ikke hjulpet av få medspillere og dårlige bevegelser i boksen. Mindre plass å boltre seg i etter hvilen.

Ruben Yttergård Jenssen 4

Nær ved å gi bort en kjempesjanse til Alta med en svak pasning før det var spilt ti minutter. Nær ved å lykkes ved noen lengre pasninger i bakrom, men ingen stor forestilling fra TIL-kapteinen.

Kent-Are Antonsen 4

Svært lite involvert de første tjue minuttene. Kom seg gradvis mer inn i kampen, og satte inn den meget viktige reduseringen på frispark. Lite synlig etter pause.

Eric Kitolano 3

Mye involvert, men ikke alltid venn med ballen før pause, på det som kanskje var et litt uvant underlag for Kitolano. Byttet ut i pausen. Er et godt stykke unna den formen han viste i starten av sesongen.

August Mikkelsen 4

Ble pakket godt inn av Alta-spillerne, som ofte var både to og tre mann i nærheten av Mikkelsen. Det ble vel mange balltap for unggutten, som ble byttet ut tjue minutter før slutt.

Moses Ebiye 3

Som alltid bevegeelig, men gikk fryktelig mye i offside før pause. Fikk en dobbeltsjanse tre minutter før hvilen, men avsluttet svakt på begge. Rakk å gå i offside et par ganger til, før han ble erstattet av Espejord en halvtime før slutt.

Casper Øyvann 4

Inn i pausen. Klarte seg helt greit.

Sakarias Opsahl 3

Inn ved halvtid. Tidvis høy feilprosent for midtbanespilleren.

Runar Espejord 4

Fikk en halvtime, og burde utlignet alene med keeper allerede etter fem minutter på banen. Nølte imidlertid for lenge.