Så sent som i januar trente tromsøværingen Marius (21) med TIL. I dag ble det takk for sist.

Fire tidligere TIL-spillere var sentrale da Alta sendte TIL ut av cupen.

Marius Tollefsen voktet Alta-målet. Marius Tollefsen voktet Alta-målet. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Marius Tollefsen (21) spilte i TIL fram til 2019-sesongen. Søndag voktet han Alta-målet da finnmarkingene sendte TIL ut av cupen, for tredje gang siden 2005.

– Utrolig gøy å gjøre det med en så fin gjeng. Jeg synes ikke det er direkte ufortjent heller. Vi går opp når vi får muligheten, og ligger fint når de har ballen. De er egentlig farligst på dødballer synes jeg, sier Tollefsen, som tok på seg ansvaret for Kent-Are Antonsens redusering på frispark like før pause.

– Vi bruker for lang tid på å sette opp muren, så jeg er opptatt med det og er ikke forberedt. Den tar jeg på min kappe, men jeg er positivt overrasket over at at jeg ikke blir defensiv av den grunn, sier den tidligere TIL-keeperen, som medgir at det var ekstra gøy å slå sin tidligere klubb.

– Det var spesielt når trekningen kom, og jeg gledet meg veldig til kampen. Underveis i kampen glemmer man hvem man spiller mot, men etterpå så er det ekstra deilig at det er TIL man har slått. Vi er mange på laget med en fortid i TIL, sier Tollefsen, og sikter til Hans Norbye, Morten Gamst Pedersen og Tore Reginiussen.

Mistet broren i skredulykke

21-åringen var også på prøvespill i TIL i vinter, før han tok overgang til Alta, etter å ha imponert for Fløya i fjorårssesongen. Tollefsen er godt fornøyd med valget han tok.

– Absolutt. Det har vært en tøff tid familiært, og da har det vært godt å ha gode gutter rundt seg som har hjulpet, sier Tollefsen, som mistet storebroren Martin i en skredulykke i Lyngen 1.mai i år.

Nytt av året er at tredje runde i cupen trekkes, i stedet for å bli satt av opp forbundet. Tollefsen har ikke noe imot tøff motstand også i den tredje runden.

– Jeg tar gjerne et storlatg på hjemmebane. Det er gøy å spille kamper under slike omstendigheter som i dag, sier Tollefsen.

Cuptriumf til tross, noen stor feiring blir det ikke på Alta-spillerne.

– Vi har kamp allerede onsdag, så det blir rolig. Vi har fri i morgen så da blir det restitusjon og en tur i bassenget, avslutter Marius Tollefsen.