Tidligere fredag publiserte både Eurosport og Nettavisen artikler med opplysninger om at Pedersen skal ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor personer i klubben.

Fredag kveld kom Strømsgodset med en pressemelding.

«Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger», skriver Strømsgodset.

Henrik Pedersen har ikke besvart VGs gjentatte henvendelser fredag. Strømsgodset skriver at Pedersen tilbakeviser beskyldningene som har kommet frem.

«Strømsgodset som arbeidsgiver har et ansvar for å ivareta rettighetene til de involverte parter. Dette er en krevende sak som vi tar på største alvor», skriver klubben.

VG har vært i kontakt med daglig leder Dag Andersen, styreleder Ivar Strømsjordet og mediesjef Magne Jordan Nilsen. Ingen av de vil kommentere saken ytterligere. Strømsgodset varsler mer informasjon når konklusjonen er klar.

Pedersen signerte i september 2020 en forlengelse ut 2023-sesongen. Han kom til drammensklubben i juni 2019 etter at Bjørn Petter Ingebretsen måtte gi seg som følge av helsemessige årsaker.

Pedersen og Strømsgodset reddet såvidt plassen i Eliteserien i både 2019 og 2020. Det planlegges for sesongstart i Eliteserien 8–9. mai.