Fredag kom nyheten om det første bekreftede tilfelle i klubben.

– Det er snakk om ni spillere ja, det kan jeg bekrefte, sier André Nevstad til VG.

– Det er veldig smittsomt dette viruset, og vi har gjort alt vi kan med tanke på smittesporing og karantene, sier han videre.

Dagbladet har omtalt saken om ni smittetilfeller.

Mjøndalen har brukt helgen for å få en oversikt.

– Hvordan dette har oppstått, det har jeg ikke noen forutsetninger for å si, sier den daglige lederen.

– Det er de som har kjørt mye bil sammen som har blitt smittet. Vi har fulgt reglene pliktoppfyllende, og ikke slurvet på noe som helst, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

Også Stabæk og Vålerenga har nylig hatt utbrudd i klubben. Førstnevnte hadde forrige uke 13 smittede tilfeller i klubben.

Til VG forteller Stabæk-lege Arne Røde at det har kommet et nytt positivt resultat mandag, som betyr totalt 14 smittetilfeller i Stabæk. 13 av tilfellene er Stabæk-spillere. Vålerenga har ikke fått noen nye tilfeller etter de to positive prøvene, bekrefter lege Erik Rosenlund til VG.

SMITTE: Mjøndalen-trener Vegard Hansen har fått et stort smitteutbrudd i troppen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Mjøndalen-trener Vegard Hansen bekrefter altså at det skal gjelde spillere som har kjørt mye bil sammen. De gamle protokollene tillot bilkjøring sammen, men ikke de nye.

– Den generelle protokollen regulerer ikke det (å sitte sammen i bil). Den protokollen som vi nå har innført, regulerer derimot annerledes, med krav om distanse på en litt annen måte, sier NFFs leder i medisinske råd, Magnus Myntevik til VG.

Smittetilfellenne i Mjøndalen, skal derimot ha skjedd før dette ble innført, forteller Myntevik.

PS! Mjøndalen-troppen er i isolasjon/karantene etter smitteutbruddet som har rammet minst ni spillere. De har uansett ikke lov å trene etter innstramningene i Viken fylke og er totalt en av syv klubber i Eliteserien som har forbud mot fellestreninger. De øvrige er Stabæk, Strømsgodset, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord og Haugesund.