Med poengsummen 268,2 gikk Granerud inn til ny ledelse, bare 0,2 poeng foran polske Piotr Zyla.

– Jeg er veldig happy med plasseringen, selvfølgelig. Men jeg skjønner at Stefan Kraft hopper fra meg i dag. Jeg har mye mer å gå på enn det jeg fikk ut i dag, men det har nok de fleste, sier Granerud til Viaplay.

Dessverre for nordmannen leverte østerrikske Stefan Kraft et kanonhopp og knuste alle med poengsummen 283,1.

– Jeg er litt overrasket, men jeg elsker denne bakken. Det er favorittbakken min. Det var ganske gøy i dag, sier Kraft til Viaplay.

Granerud lå på fjerdeplass etter førsteomgangen etter at han hadde landet på 127,5 meter. Dessverre for nordmannen fikk han en ustødig landing og ble trukket kraftig på stilen. Med 131,2 poeng hadde han 6,4 poeng opp til ledende Ulrich Wohlgenannt fra Østerrike, som overraskende var i ledelsen, etter 126 meter og 137,6 poeng.

– Litt pinlig landing, sa Granerud om førstehoppet.

Marius Lindvik hoppet seg opp kraftig etter en skuffende førsteomgang, men endte kun på en skuffende 11.-plass.

– Det blir litt for defensiv i førsteomgang. Jeg måtte bare løpe opp til toppen før det var meg igjen. Men det var bedre i andreomgang. Jeg klarte å være litt mer offensiv der, sier Lindvik til Viaplay.

Robert Johansson, Daniel André Tande og Robin Pedersen skuffet i normalbakken og endte på henholdsvis 23.-,25.- og 26.-plass.

– Det kjentes greit ut, men jeg hadde ingenting å fly på, sa Tande til Viaplay etter førsteomgangen.

Rennet i Lahti var et erstatningsrenn for ett av de avlyste rennene i Sapporo. Lørdag er det lagkonkurranse i den finske skimetropolen.