ÅRÅSEN (iTromsø): Med Anders Jenssen hjemme i Tromsø og Isak Helstad Amundsen kun klar for en plass på benken fra start, bød det seg en sjelden mulighet fra for Casper Øyvann (21) på Åråsen lørdag.

Øyvann, som kom fra TUIL i vinter, startet sin første kamp for TIL borte mot Sandefjord for en drøy måned siden og ble da byttet ut ved pause.

Mot LSK var bodøværingen derimot en sentral brikke i et TIL-forsvar som ikke slapp til noe som helst før hjemmelaget fikk straffespark i det 89. minutt.

– Følte meg trygg på at jeg er god nok

21-åringen var tredje sist på ballen da TIL tok ledelsen, og hadde full kontroll på tidligere TIL-spiller Thomas Lehne Olsen, som har vært brennhet for «Fugla» i årets sesong.

– Det var deilig, først og fremst for laget. Det var litt kjedelig og tungt å bli tatt av til pause sist, i det som var min første start, sier Øyvann til iTromsø en liten halvtime etter oppgjøret.

Hva gikk gjennom hodet ditt før kampstart?

– Jeg var litt spent, slik det skal være, men følte meg trygg på at jeg er god nok, sier Øyvann, som var nær ved å sende TIL i ledelsen på en corner tidlig i kampen.

– Jeg er nær ja. Jeg kunne ha vært mer på tærne, og det hadde vært deilig med en scoring, sier midtstopperen, som måtte takke for seg halvveis ut i andre omgang.

– Jeg har slitt litt med leggene den siste uka, i tillegg til at jeg har lite kamptrening. Jeg kjente det allerede litt i pausen, og sa fra om at jeg ikke trodde jeg ville holde hele kampen, forteller den tidligere TUIL og Bodø Glimt-spilleren.

Skryt fra lagkamerater og trener

Etter kampen vanket det ros fra både lagkamerater og trener.

Runar Espejord sier følgende om Øyvanns prestasjon:

– Helt fantastisk. Han er bunnsolid defensivt. Han er jo en rolig og fin type, så jeg tror ikke nervøsitet var noe problem, men det handler om å finne rytmen. Jeg synes hele forsvarsrekke fortjener ros i dag, sier Espejord, som selv leverte et nydelig forarbeid da Niklas Vesterlund sendte TIL i ledelsen.

Også TIL-trener Gaute Helstrup lot seg imponere av den den unge stopperen.

– Det er knallartig å se Casper i dag. Ikke bare har han klipt seg, men han ser også ut som en eliteseriespiller fysisk. Han er blitt sterkere, og ser nesten høyere ut fordi han har jobbet bra med fysikken. Det har vært artig å følge ham de månedene, og det er artig for å se han i match og kunne gi ham sjansen. Han var ikke dårlig mot Sandefjord, men er mye bedre i dag og det viser at han har utviklet seg, sier Helstrup.

Også stopperkollega Jostein Gundersen skryter av Øyvann.

– Jeg synes han gjør en ufattelig god kamp. Han er utrolig god med ballen, løser det defensive bra og er knallhard. Han skal være stolt av innsatsen i dag, sier Gundersen.