Det gikk noen flasker med champagne i målområdet i Holmenkollen da lagkamerater takket av skiskytterne som nå gir seg.

Vi har telt 22 skiskyttere som legger opp, blant andre Erik Lesser, Benjamin Weger, Simon Desthieux og Anais Bescond. Tallet er høyere ettersom det er flere utøvere som ikke har deltatt i sesongavslutningen som også legger opp.

Simon Eder, som hadde sin verdenscupdebut nettopp i Holmenkollen i 2004, har ikke tenkt å gi seg. Neste sesong fyller østerrikeren 40 år.

– Dette er fortsatt min drømmejobb. Jeg er overbevist om at jeg kan klare ett år til og jeg er fortsatt motivert for å kunne hevde meg blant de 10 beste nå og da. Det får være målet mitt, sier Simon Eder til VG.

Valget var egentlig enkelt for superveteranen.

– Siden jeg var barn har jeg alltid ønsket å være en idrettsutøver. Med litt påvirkning fra min far (Alfred Eder) endte jeg opp med skiskyting. Og så lenge de har bruk for meg, så vil jeg holde på. Det er også tøft å gi avkall på alt dette, det har jeg vært litt redd for. Med familien og noen sponsorer i ryggen ser jeg ingen grunn til å slutte. Jeg liker denne jobben, sier Eder.

Det kan hende han gjør som Erik Lesser (33) neste sesong. Etter at tyskeren kunngjorde at han skulle legge opp, har han hevdet seg i toppen i de fleste rennene. Lesser vant også jaktstarten under sesongavslutningen i Holmenkollen.

– De som teller på knappene kan jo følge «vinnerresepten» til Lesser, sier Simon Eder og ler.

Han endte på en 15. plass i verdenscupen sammenlagt med en 6. plass fra Östersund som beste resultat. På standplass er det ikke mange som er bedre enn 39-åringen med en treffprosent på over 91.