Det sto mellom Ebba Andersson, Heidi Weng og Julia Stupak da fellesstarten skulle avgjøres. Stupak skaffet seg en luke i den siste motbakken da en liten kilometer gjensto.

Det holdt til russisk seier, akkurat som i herreklassen da Aleksandr Bolsjunov vant. Det er Stupaks tredje verdenscupseier.

– Jeg hadde ikke det giret i dag. Jeg er ekstremt fornøyd, hun var bedre enn meg i dag. Jeg hang på strikken hele veien, og var bare glad strikken ikke røyk, sier Weng til NRK.

Weng hadde kontroll på andreplassen foran Andersson. Det ble altså en ny opptur for Weng, etter imponerende innsats under VM-gullet på stafett og sølvet på VM-tremila.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var tøft nok for min del i dag. Jeg er glad det ikke var lenger, sier Weng.

Helene Marie Fossesholm ble nummer syv, mens Tiril Udnes Weng, som lenge var med i teten, måtte ta til takke med en 13. plass - to plasser foran tvillingsøster Lotta.

Svenskenes Linn Svahn gikk sitt første løp etter VM-skuffelsen, hvor hun kun fikk gå sprinten (slått ut i semifinalen). Hun ble bare nummer 30.

Storfavoritt Therese Johaug meldte forfall til verdenscupavslutningen lørdag morgen på grunn av en betennelse i håndleddet.

Også Frida Karlsson er på sidelinjen denne helgen på grunn av en vond arm etter fallet på 30-kilometeren i VM.

PS! Dagens løp utgjør startlisten på morgendagens jaktstart over 30 kilometer.