Ikke siden 26. juni, da hjemme mot Sarpsborg 08, har Hamarkameratene gått av banen etter 90 minutter pluss tillegg med tre poeng. På de åtte kampene siden den gang har det blitt fem uavgjort og tre tap i ligaen.

Det førte laget fra Innlandet ned til en 13. plass, kun ett poeng over nettopp Sarpsborg på kvalikplass.

Men takket være Fredrik Sjølstad klatret søndagens hjemmelag opp på en 9. plass og har nå en luke på fire poeng ned Sarpsborg som tapte og fortsatt ligger på 14.-plassen.

– Vi har gjort det bra lenge, spilt veldig mange uavgjort og i dag har vi de marginene som gjør at det bikker i vårt favør, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery+.

JUBEL: HamKam jubler rundt målscorer Fredrik Sjølstad. Foto: Geir Olsen / NTB

Det etter en kamp hvor begge lag skapte lite fremover og tillot lite bakover, og hvor det var nettopp Sjølstads ene mål som var høydepunktet.

På innlegg fra høyre ble det en duell inne i Haugesunds 16-meter hvor ingen fikk kontroll på ballen. Annenballen derimot, landet rett i bena på Sjølstad som la den til rette og satte den sikkert i hjørnet bak Egil Selvik.

Haugesund på sin side hadde klart mest ballbesittelse i både den første og den andre omgangen, og de presset på det de maktet, men personlige feil og for lite presisjon i den siste tredjedelen av spillet gjorde at de reiser hjem uten poeng.

Og med null poeng på Briskeby er Haugesund en del av kobbelet som består av Aalesund, Sandefjord og Tromsø som ligger nærmest Sarpsborg på kvalikplass.