Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede.

VG har tidligere fortalt om syv smittetilfeller blant ledere og spillere i den norske troppen. Det kan være flere nå. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad bekrefter at klubben nå har tre spillere ute med corona. Også minst en slovensk landslagsspiller skal være smittet.

– Jeg vet jo ikke sikkert at jeg ble smittet på kampen, men det er jo ikke usannsynlig, sier Kåre Geir Lio til VG.

Han er på bedringens vei.

– Jeg ble dårlig forrige søndag og har hatt feber og vondt i kroppen i en uke. Jeg har ikke hatt andre symptomer enn de du får av en veldig sterk influensa, forteller den 68 år gamle håndballpresidenten som er fullvaksinert.

Han opplyser at han ikke var i kontakt med spillerne eller trenere under landskampen. Lio var en relativt kort periode i arenaen.

På BEDRINGENS VEI: Håndballpresident Kåre Geir Lio. Foto: Frode Hansen

Etter at VG sist tirsdag fortalte om smitteutbruddet hos håndballjentene ble flere tilskuere konstatert smittet. Sist fredag var tallet ifølge Bærum kommune kommet opp i 24.

Kommuneoverlege Fritz Leonard Nilsen bekrefter at tallet på smittede har vokst gjennom helgen etter at kommunen før helgen oppfordret alle som var på kampen til å ta en selvtest, eller ta kontakt med en teststasjon.

– Totalt medregnet spillere og funksjonærer er vi opp i 32 positive tester. 17 av dem tilhørende her i Bærum. Men det er usikkert om vi har oversikt over alle, presiserer Nilsen.

Kåre Geir Lio vil ikke si noe om flere i ledelsen av Norges Håndballforbund er smittet.

– Nå må vi bare prøve å begrense dette, sier han og fortsetter:

– Vi må fortsatt være forsiktige, bry oss om hverandre, og fortsette med det forebyggende arbeidet vi som vi har blitt opplært til gjennom pandemien.

Vipers sendte alle sine seks landslagsspillere til testing sist tirsdag. Onsdag stilte de med bare ni spillere imot Flint Tønsberg i Rema 1000-ligaen. Da tyrkiske Kastamonu ble slått 39–25 i lørdagens Champions League-kamp hadde Vipers 12 spillere disponible.

Tre spillere er altså ute med corona.

– Vi vet ikke hvor lenge de blir borte. Forhåpentligvis går det fort, sier Ole Gustav Gjekstad.

Treneren er ikke uten en viss frykt for at også denne sesongen kan bli preget av corona. Vipers måtte etter hvert spille alle Champions League-kamper på bortebane sist sesong, men unngikk helt smitten i eget lag.

Det er annerledes nå.

– Spørsmålet er om vi får flere coronatilfeller denne sesongen når regelverket krever mindre testing og kortere karantener, sier Gjekstad.

I Norge ble all håndball stengt ned – både topp og bredde – fra januar til mai sist sesong. Til slutt fikk Vipers spilt seriefinale mot Storhamar og cupfinale mot Sola.

– Denne sesongen blir det aller, aller viktigste å holde hjulene i gang, mener Kåre Geir Lio.