Vålerenga kvinner-Sandviken 2–1 (2–0)

Marie Dølvik Markussen og hennes Vålerenga slo serieleder Sandviken, og vant kvinnenes cupfinale søndag. Dølvik Markussen sendte Vålerenga i ledelsen etter et snaut kvarter med et velplassert skudd i lengste hjørne. Dejana Stefanovic doblet ledelsen på overtid i første omgang, men en tidlig redusering av Sandviken i andre omgang skapte ny spenning.

Fem minutter før slutt skulle bergenserne få en alle tiders mulighet til å utligne, men Marit Bratberg Lund misbrukte straffesparket hun selv hadde skaffet. Dermed ble Dølvik Markussen og Vålerenga det første laget som slo Sandviken i årets sesong, og kunne feire nok en cuptriumf.

– Det er bare sykt kjipt, sa syndebukken Lund til NRK etter kampen.

Dølvik Markussen scoret et fantastisk mål også i fjorårets cupfinale, som Vålerenga vant 2–0 over erkerival Lillestrøm kvinner. Da tok VIF The Double etter også å ha vunnet serien. Det skjer imidlertid ikke i år, Oslo-laget ligger på en fjerdeplass, fjorten poeng bak nettopp Sandviken.

– Det var en deilig scoring, og jeg er veldig fornøyd. Jeg får en fin pasning og forsøker å curle den med innsiden, og så treffer jeg igjen. Den var ikke helt av det samme kaliberet som i fjor, men mål er mål. Supporterne synger hele kampen, og hjelper oss masse, sa 24-åringen til NRK mens hun feiret på Ullevål-matta foran Klanen like etter kampslutt.

– Enormt toppnivå

Og etter kampen vanket det ros fra flere hold for målscoreren.

–  Det er så mye stjernekraft, rett og slett, i denne spilleren. Hun har vært det i mange år. Hadde hun vært på dette nivået hele veien, så hadde hun vært en av våre fremste spillere ute i Europa. Toppnivået til Dølvik Markussen er enormt, både offensivt og defensivt, sa NFFs toppfotballsjef Lise Klaveness i NRKs sending.

Også Dølvik Markussens trener var imponert over spilleren sin.

– Hun er en av de beste spillerne i Norge og det viser hun i dag med sin kreativitet og evne til å skape sjanser. Hun jobber i tillegg sykt hardt for laget, sa Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen til statskanalen.

Dølvik Markussen var for øvrig ikke den eneste nordnorsk aktøren på banen. Kampen ble dømt av Karoline Jensen, som dømmer for Furuflaten Idrettslag.