Hedda Hynne ble fredag utslått på 800 meter i innendørs-EM. Bildet er fra et tidligere løp. Hedda Hynne ble fredag utslått på 800 meter i innendørs-EM. Bildet er fra et tidligere løp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hynne utslått på 800 meter i EM: - Forbannet irriterende

Kom ikke videre i friidretts-EM.

Hedda Hynne ble nummer tre i sitt kvalifiseringsheat på 800 meter i innendørs-EM friidrett og løp ikke fort nok til å gå videre på tid. Hun noterte 2.05,73.

Hynne lå godt plassert i rygg på ledende Liga Velvere fra Latvia gjennom de tre første rundene, men mot slutten av siste langside lot hun rumenske Bianca Razor slippe forbi, og hun greide ikke å ta henne igjen.

En frustrert Hynne slengte skoen i gulvet da hun ble intervjuet av NRK etterpå.

– Det er forbannet irriterende. Jeg føler meg fin, men klarte ikke å utnytte det. Jeg fikk en fin reise undervei, men jeg burde ikke latt henne komme forbi der borte. Jeg har fått til ting det siste halvåret og vet iallfall at det kommer mer til sommeren, sa hun.

Det er semifinale lørdag kveld og finale søndag, men det blir uten norsk deltakelse. Hynne var 16. best i kvalifiseringen. Velvere og Razor løp klart saktest av dem som gikk videre.

I lengde ble det ingen suksess for Amund Høie Sjursen. Alle hans tre forsøk i kvalifiseringen ble dømt dødt, og dermed endte han uten resultat og plassering.