Skiskytteren fra Stryn åpnet med å skyte to fulle hus under tirsdagens verdenscupåpning i finske Kontiolahti. Da ledet han, og det kunne se ut som Bø hadde noe stort på gang.

Men på de to siste skytingene sprakk han fullstendig – og bommet totalt seks ganger. Dermed raste han nedover på resultatlisten under 20. kilometeren, og til slutt ble Bø nummer 53 - nesten seks minutter bak vinneren.

– Det hjelper ikke å sutre. Nå har jeg opplevd å lede halvveis og havne nede rundt 60. Jeg var nok litt tom i toppen på den siste skytingen, sa Bø til TV 2.

I stedet ble Sturla Holm Lægreid beste nordmann på sjetteplass, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer syv.

Lægreid lå også lenge an til et toppresultat.

BEST AV DE NORSKE: Sturla Holm Lægreid greide ikke å gjenta suksessen fra tidligere verdenscupåpninger. Foto: Jostein Magnussen / VG

Han gikk nemlig inn til siste skyting i klar ledelse. De tre første skuddene gikk i blinken, men så kom det to bom. Han holdt derimot god fart i sporet og ble beste norske på sjetteplass, slått med 1.23,4 av vinneren.

Lægreid har vunnet de to siste sesongåpningene.

– Det er litt surt. Det er litt typisk at det glipper på slutten når man begynner å tenke på resultat. Jeg er misfornøyd med at jeg ikke får det til i dag. Det er irriterende at jeg bommer to ganger på slutten der, sier Lægreid til TV 2.

– Men 18 av 20 treff er jo ikke helt bak mål, så hvis dette er en dårlig dag så lover det bra.

Også lillebror Johannes Thingnes Bø hadde nok håpet på et bedre resultat. Han fikk ødelagt løpet sitt med to bom på første liggende. Den suverene verdenscupvinneren totalt sist sesong hadde også to bom på første liggende og havnet på 12.-plass.

Han fikk også en bom på første og siste stående og endte opp med fire tilleggsminutter.

Dagens vinner, svenske Martin Ponsiluoma pådro seg én bom, men gikk seirende ut av duellen mot sveitseren Niklas Hartweg, til tross for at sistnevnte skjøt feilfritt. Tredjemann på pallen ble tyske David Zobel.

Johannes Dale lå også godt an, men avsluttet med to bom på siste stående og falt ned over på listene og endte på 16.-plass.

Filip Fjeld Andersen bommet hadde en på hver av de to stående skytingene. Han havnet like utenfor topp 20.